9 Temmuz 2013'den önemli gündem başlıkları

TBMM Genel Kurulu'nda, 100 bin sözleşmeli personelin devlet memurluğu kadrosuna alınmasını da öngören ''Torba Kanun'' teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2013 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa çalışmaları kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edecek. (TBMM/14.00/15.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yuşa Peygamber'in türbesini, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Nizip'teki konteyner kentte düzenlenen iftar programına katılacak. (Gaziantep/13.30-14.00/14.30/15.00/20.02) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2 - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftarı ve ramazan etkinliğine iştirak edecek. (İstanbul/20.00/21.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri ve Üniversite Düzeyi Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Ödül Töreni'ne katılacak. (Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmet Assi Jarba'yı kabul edecek. (Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sarayköy'deki Kızıldere Jeotermal Santrali ile TKİ Soma Işıklar Kömür Ocağı'nda incelemelerde bulunacak ve madencilerle iftar yapacak. (Denizli/16.00/Manisa/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aday Ülkeler ile Ekonomi ve Maliye Bakanları Arasında Diyalog (ECOFIN) Toplantısı'na katılacak, Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmasını Değiştiren Protokol'ün imza töreninde bulunacak. (Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- TBMM Genel Kurulu'nda, 100 bin sözleşmeli personelin devlet memurluğu kadrosuna alınmasını da öngören ''Torba Kanun'' teklifinin görüşmelerine devam edilecek. (14.00) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor. (Kahire/İskenderiye) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor. (Şam/Halep/Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Srebrenitsa'da katledilen ve kimlikleri yeni tespit edilen 409 kurbanın cenazesi, Saraybosna'daki Cumhurbaşkanlığı binası önüne götürülecek. Cenazeler Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç ve Hırvat üye Jelyko Komşiç tarafından Potoçari Mezarlığı'na uğurlanacak. (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Ümit Milli Kız Basketbol Takımı, Samsun'da devam eden Avrupa Şampiyonası'nın ikinci tur F Grubu'ndaki ikinci maçını Yaşar Doğu Spor Salonu'nda İtalya ile yapacak. (Samsun/20.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ümit Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası Estonya'da başlayacak. Milli Takım, B Grubu'ndaki ilk maçında Hırvatistan ile karşılaşacak. (Tallinn/18.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber