'Oyuncak silahı getir kitabını götür' kampanyası

MERSİN (İHA) – Türkiye İşadamları Derneği (TUGİAD) Çukurova Şube Başkanı Armağan Öner, TUGİAD Ege Şubesi'nin öncülüğünde, Türkiye'nin en büyük oyuncak mağazaları zinciri Hayal Dünyası'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen "Oyuncak silahını getir,"...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2013 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Oyuncak silahı getir kitabını götür' kampanyası

MERSİN (İHA) – Türkiye İşadamları Derneği (TUGİAD) Çukurova Şube Başkanı Armağan Öner, TUGİAD Ege Şubesi'nin öncülüğünde, Türkiye'nin en büyük oyuncak mağazaları zinciri Hayal Dünyası'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen "Oyuncak silahını getir, kitabını götür" kampanyasının, aralarında Mersin'in de bulunduğu 5 ilde, 15 Temmuz Pazartesi günü eşzamanlı olarak başlatılacağını açıkladı.

Öner, temmuzun ikinci haftasından itibaren 10 günlük süre boyunca Türkiye'nin çeşitli illerindeki 54 Hayal Dünyası mağazasına oyuncak silah getiren çocukların hikaye kitabını veya oyuncağını alıp gideceğini belirterek, "Projenin Mersin ayağında, çocuklarımız oyuncak silahlarını, merkez Mezitli ilçesinin, İkinci Cadde, Yenişehir Fuar alanı bitişiğindeki Kipa AVM'ye getirdiklerinde bunun yerine oyuncak ya da kitap alabilecekler" dedi.

Türkiye genelinde 54 Hayal Dünyası Mağazasında gerçekleşecek kampanyanın, İzmir ile eş zamanlı olarak Mersin'in yanı sıra İstanbul, Ankara ve Bursa illerinde de başlatılacağını anımsatan Öner, kampanyanın Mersin ayağı için ailelerden destek istedi. Öner, "Çünkü, çocuklarımızın şiddet özentili oyuncaklarla büyümesi en çok aileleri üzer. Bunun için 'çocukların elinde silah değil, kitap olsun' istiyoruz" diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl Karabağlar'da serseri bir kurşun sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan'a atfedilen kampanyanın 'Çiçekler Solmasın, Umutlar Sönmesin' sloganıyla gerçekleşeceğini vurgulayan TUGİAD Çukurova Şube Başkanı Öner, çocukları şiddetten uzak tutmak adına başlatılan çalışmanın ülke geneline yayılmasının önemine de dikkat çekti. Oyuncak silahını getir, kitabını götür' projesinin çocukların şiddete değil, kitap okumaya özendirilmesi bakımından büyük önem taşıdığını dile getiren Öner, "Çocukların elinde silah değil, kitap olsun sloganıyla başlatılan bu çalışmayı destekliyor, toplumun dikkatinin çekilmesi ve farkındalığın artması için herkesi projeye katılmaya çağırıyoruz" dedi.

BİLİNÇSİZ KULLANIMA DİKKAT ÇEKİLECEK

Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalarla, daha küçük yaşlarda oyuncak da olsa silah kullanımıyla şiddete yönlenen çocukların, ileriki dönemde silahlanmayı normal olarak algılayabildiğinin ortaya konduğunu anlatan Armağan Öner, toplumsal barışın silah ve kaba kuvvetle sağlanamayacağının altını çizdi.

Öner, sivil silahlanmanın giderek arttığı günümüzde bilinçsiz kullanıma dikkat çekmek için söz konusu projeye sahip çıkılması gerektiğin belirterek, bilinçlendirmenin de en erken yaşlarda başlanmasının önemine vurgu yaptı. Öner, oyuncak silahlarını kitapla değiştirmek isteyen tüm çocukları ve ailelerini 15 Temmuz'da Kipa AVM'deki Halay Dünyası Oyuncak Mağazalarına beklediklerini sözlerine ekledi.

İzmirli oyuncak kralı, Hayal Dünyası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Adil Özyiğit ise, geçen yıl 48 bin oyuncak silahı toplayıp geri dönüşüme gönderdiklerini belirterek, bu yaz 50 bin oyuncak silah toplamayı hedeflediklerini söyledi. Özyiğit, "Çocuklarımız bizim umudumuz, solmayan çiçeklerimiz. Onların başına otobüste, balkonda, parkta oynarken kötü şeyler gelmesin. Onları şiddetten uzak şekilde büyütmeliyiz. O nedenle bu kampanyayı ulusal boyutta düzenledik" dedi.

Bir aile buluşmasında oğlu ile arkadaşının oğlunun oyuncak silahlarla birbirlerine ateş ettiğini gördüğünü belirten Özyiğit, bu görüntünün kampanya fikrini başlattığını söyledi. Özyiğit, "Çocuklarımızı görünce bir şeyleri eksik yaptığımızı anladık. Onları silahtan uzak tutmalıydık. Benim Dilal ve Kemal olmak üzere iki çocuğum var. Onların kesinlikle zarar görmesini her anne baba gibi istemem. Ama bu yeterli olamazdı. Tüm çocuklar şiddetten uzak büyümeliydi. Böylece kampanyaya iki yıl önce başladık. İlk yıl İzmir genelinde, ikinci yıl Türkiye'deki 54 mağazamızda kampanyayı başlattık. Geçen yıl 48 bin oyuncak silah topladık. Bu sene ise Hayal Dünyası Yönetim Kurulu olarak kampanyayı TÜGİAD işbirliği ile geleneksel hale getirme kararı aldık" diye konuştu.

Kampanyayı temmuz ayının ikinci haftasında başlatıp 10 gün boyunca devam ettireceklerini açıklayan Özyiğit, çocuklara hikaye kitabı ve top gibi oyuncaklar vereceklerini söyledi. Özyiğit, bu kampanya ile çocukların sadece oyuncak silahlarını almadıklarını, onlara silahın zararlarını da anlatacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber