15 sanıklı cinsel istismar davası başladı

ZONGULDAK'ta, erkek çocuğu 14 yaşındaki E.A.'ya yaklaşık 2 yıl boyunca cinsel istismarda bulundukları iddia edilen 11'u tutuklu, 15 sanığın, 36'şar yıl hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Temmuz 2013 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
15 sanıklı cinsel istismar davası başladı

Mahkeme, suçlamaları kabul etmeyen sanıkların, çocuğa baskı yapma ihtimallerine karşı tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Geçen 15 Nisan'da, E.A.'ya cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan ve 11'i tutuklanan 15 sanık, 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamalarıyla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Aralarında müteahhit, temizlik işçisi, otomobil tamircisi ve emekli maden işçisinin bulunduğu tutulu sanıklar E.A. (19), A.K. (35), D.A. (52), M.Ç. (68), C.Y. (51), M.A. (35), H.K. (49), A.K. (53), H.S. (33), B.T. (45) ve M.G. (18) ile tutuksuz sanıklar S.B. (17), Y.E.Ş. (16), S.G. (15), E.T. (16), avukatlarıyla duruşmada hazır bulundu.

Olayın ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce koruma altına alınan E.A. da duruşmada anne ve babasıyla yer aldı. E.A., tutuklu sanıklardan taksici B.T. hakkındaki ifadesinin doğru olmadığını belirterek, "Bana karşı herhangi bir cinsel istismar veya kişi hürriyetini yoksun bırakma niteliğinde bir eylemi olmadı. Beni köye götürmesini söylemiştim. Orada yol parasını ödeyemeyince bana iki tokat attı. Diğer kişiler ile ilgili anlattıklarım doğrudur. Onlardan şikayetçiyim" dedi. E.A.'nın annesi A.A. ve babası Y.A. da sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi.

Tek tek savunmalarını yapan sanıklar ise suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme, çocuğun hakkındaki şikayetini geri aldığı B.T. ve diğer 10 sanığın, kaçma şüphelerinin bulunması, suçun niteliği ve mağdura karşı baskı girişiminde bulunma ihtimallerine karşı tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber