Bir kanuna 387 önerge verdi

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen "Torba kanun"un görüşmelerinde iktidar ve muhalefet partileri 387 önerge verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2013 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir kanuna 387 önerge verdi

TBMM - Meltem Yılmaz - TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen "torba kanun" teklifinin görüşmelerinde, iktidar ve muhalefet partisi milletvekillerince toplam 387 önerge verildi.

TBMM Genel Kurulu'nda 11 gün süren görüşmelerin ardından bugün kabul edilen Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun, Meclis'e 76 madde olarak sunuldu. Kanunun, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ve Genel Kurul'da eklenen maddelerle, madde sayısı 174'e ulaştı.

Temel kanun olarak ele alındığı için ancak verilen önergeler üzerinde söz hakkı olması nedeniyle muhalefet, görüşmelerde çok sayıda önerge vererek, söz hakkını bu şekilde elde etti.

Görüşmeler sırasında Hükümet adına tek önerge, kadroya alınan sözleşmeli personeli genişleten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in önergesi oldu.

Verilen önergeler arasından AK Parti'nin 18, MHP'nin 8, CHP'nin ise 4 önergesi kabul edildi. Ortak verilen 34 önerge de kabul edilerek, yeni düzenleme olarak kanunda yer aldı.

Muhalefet partileri CHP, MHP ve BDP'nin verdikleri 322 önerge ise Genel Kurul tarafından reddedildi. Reddedilenler arasında ilk sırada 141 önergeyle MHP'nin önergeleri yer aldı. CHP'nin 126, BDP'nin ise 55 önergesi kabul edilmedi.

Ret ve kabul edilenlerle birlikte kanun üzerinde toplam 387 önerge verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber