Başbakan gibi danışman geliyor

Haber Giriş : 05 Şubat 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Teşkilat Kanunu'nda yapılacak değişiklikle başbakan danışmanları, yetkileri artırılarak daha aktif hale getirilecek. Söz konusu kanunda yapılacak değişiklikle ilgili taslak çalışma, önce Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in birim amirleriyle yaptığı toplantılarla başladı, ardından Bakanlar Kurulu'nda ele alındı.
Çalışmayla birlikte Başbakanlık 'koordinasyon merkezi', Erdoğan da 'baş koordinatör' olacak. Erdoğan'ın verdiği rutin işleri takip eden başdanışmanlar, yeni düzenlemeyle birlikte 'Başbakan adına' geniş yetkilere sahip olacak. Yolsuzlukla mücadele konusunda yeni bir birim kurulmasını da öngören taslakta yer alan düzenlemeler şöyle:

Başbakanlık Teftiş Kurulu yerine Yolsuzlukla Mücadele Daire Başkanlığı kurulacak. Yeni birim, yolsuzluk iddialarını inceleyecek, kurumları denetleyecek.

Başbakanlığa bağlı genel müdürlük, daire başkanlıkları, şube müdürlükleri ve sekreterlikler kapatılarak yerine 'Destek Hizmetleri', 'İnsan Kaynakları' ve 'Stratejik Araştırmalar Merkezi' adıyla üç yeni birim kurulacak.

Erdoğan'ın söylediği 'Üst düzey bürokrat iktidarla gelip gitmeli' görüşü çerçevesinde müsteşarlar, genel müdürler ve özel kalem müdürleri, değişen hükümetle görevi bırakacak.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber