Dolar bir anda düşmeye başladı

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın faiz koridorunda genişletme sinyali vermesi üzerine dolar hızlı şekilde düşmeye başladı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Temmuz 2013 10:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Dolar bir anda düşmeye başladı

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı 23 Temmuz 2013 tarihli Para Politikası Kurul toplantısında faiz koridorunda genişletici yönde ölçülü bir adımın gündeme geleceğini söyledi.

Açıklamanın ardından 1.95 TL'de seyreden dolarda sert düşüş meydana geldi. Dolarda günlük kayıp yüzde 1'i aşarken şu dakikalarda 1.9360 TL'de seyrediyor.

Merkez Bankası dolara son haftalarda ek döviz satım ihaleleriyle müdahale etmişti. Faiz koridorunda genişletme hamlesi bugüne kadar gündeme gelmemişti. Başçı'nın faiz koridorunu genişletme sinyaliyle dolarda hızlı düşüş başladı.

BORSADA YÜKSELİŞ HIZLANDI

Başçı'nın bu açıklamasının ardından borsa da yüksek hızda yükselmeye başladı. Açılışta yüzde 0,50'ye yakın bir yükseliş yakalayan borsa Erdem Başçı'nın açıklamalarının ardından yüzde 2,04 artışla 75 bin puanı aştı ve 75 bin 417 puana yükseldi.

İHRACATÇI KREDİLERİNİN LİMİTİ ARTIYOR

Erdem Başçı Merkez Bankasınca ihracatçı firmalara Türk Eximbank aracılığıyla sağlanan reeskont kredilerinin limitinin de iki katına çıkarılacağını söyledi. Başçı bu yolla daha fazla ihracat sağlanmasının hedeflendiği ve net rezerv biriktirme hızının da artacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber