Kamu-Sen'den karikatürleri kınama kampanyası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2006 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin yayınlanmasını protesto etmek amacıyla mektuplu kınama kampanyası başlattı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, İslam dünyasını rahatsız eden karikatürleri yayınlayan yabancı basın kuruluşları ile bu yayınlara göz yumarak yapılan hakarete üstü kapalı destek veren ülkeleri protesto etmek için kampanya başlatıldığı bildirildi.

Kampanya çerçevesinde, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan kınama mektuplarının, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalar, sendika şubeleri ve üyeleri aracılığıyla, söz konusu yayınları yapan basın kuruluşları ile bu ülkelerin büyükelçiliklerine gönderileceği belirtildi. Faks ve e-mail aracılığıyla gönderileceği belirtilen söz konusu mektupta, şu ifadelere yer verildi:

?Sayın yetkili; Peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret ve Müslüman inançlarına dönük aşağılama unsurları bulunan karikatürleri yayımlayan ve bu tür yayınlara destek olan tüm yetkilileri protesto ediyoruz.
İfade özgürlüğü kisvesi altında izin verdiğiniz bu yayınların biz Müslümanların mukaddes değerlerine saldırıdan başka bir amacı yoktur. Savunduğunuzu iddia ettiğiniz hiçbir değere de saygınızın olmadığını, böylece ispat etmiş oldunuz. Biz biliyoruz ve siz Avrupalılar da unutmayın ki, insan onuruna hak ve özgürlüklere, adalet ve vicdana dair birçok şeyi Hz. Muhammed ve O'nun yolundan giden Müslümanlardan öğrendiniz.

Kuran, bize 'hiç kimsenin inançları ve kutsallarına hakaret etmeyin. Zalimlerden başka düşmanlık yoktur' der ve bizi insan olmak için çaba göstermeye çağırır. Bizler de sizleri, savunduğunuz insan hakları felsefesine uygun olarak inançlarımıza ve kutsallarımıza saygı göstermeye ve insan olmaya davet ediyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber