Prim affı tasarısı bu hafta görüşülecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2006 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, bu hafta da yoğun bir gündemle çalışacak.

Meclis'in bu haftaki önemli gündem maddelerinin başında, eski Başbakan ve kapatılan Refah Partisi'nin son genel başkanı Necmettin Erbakan'ın "kayıp trilyon" davasından aldığı 2 yıl 4 aylık hapis cezasını evinde çekmesine imkan tanıyan düzenleme ile sosyal güvenlik prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasına imkan veren tasarı yer alacak. Erbakan'ın cezasını evinde çekmesine imkan veren yasa teklifinin hangi gün görüşüleceği, Danışma Kurulu'nda belirlenecek.

Genel Kurul'da 7 Şubat Salı günü, geçen hafta ele alınan, emeklilerin vergi iadesi için fiş toplaması uygulamasına son verilerek, bunun yerine yüzde 4 oranında ek ödeme yapılmasını öngören kanun tasarısının görüşülmesine devam edilecek.

Sosyal güvenlik prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısı, 8 Şubat Çarşamba günü ele alınacak. 31 Mart 2005 tarihine kadar ödenmemiş prim borçlarının 60 ayda tahsil edilmesini öngören tasarıya göre, 5 yıl ve daha uzun süreli prim borcu bulunanlara, yapılandırmadan faydalanabilmeleri için önce bildirim yapılacak; bu borçların ödenmemesi halinde sigortalılık durdurulacak. Prim borcu 100 bin YTL üzerinde olanlar ile bu rakamın altında olanların borçları ayrı ayrı hesaplanacak.

Bu tasarının yasalaşmasının ardından Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye gönderdiği Gümrük Müsteşarlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Yasa ele alınacak. Ayrıca, özelleştirilen kurumlardaki işçilerin kamu kurum ve kuruluşlarına geçişini öngören Telgraf ve Telefon Kanunu'nda değişiklik yapılmasını içeren yasa teklifi de aynı gün ele alınacak.

TSK stratejik hedef planının gerçekleştirilmesi amacıyla gelecek yıllara sari taahhütlere girişme yetkisi verilmesi hakkındaki yasada değişiklik yapan tasarı, Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısı, Disiplin Mahkemeleri Kuruluşu, Yargılama Usulü, Disiplin Suç ve Cezaları Hakkındaki Kanunda değişiklik öngören yasa tasarısı ile TTB Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifinin ise 9 Şubat Perşembe günü görüşülmesi planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber