Oto hırsızları adliyeye sevk edildi

Adana'da polisin 7 ay süren takibi sonucu yakalanan oto hırsızlık şüphelisi 9 kişi adliyeye sevk edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Temmuz 2013 22:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Oto hırsızları adliyeye sevk edildi

Adana'da polisin 7 ay süren takibi sonucu yakalanan oto hırsızlık şüphelisi 9 kişi adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, Biz esnafız diyerek suçlamaları kabul etmedi.

Merkez Yüreğir İlçesi'nin 19 Mayıs, Yeşilbağlar ve Anadolu mahallelerindeki bazı grupların otomobil çalıp, plakasını değiştirdikten sonra Suriye'de sattıklarını belirleyen polis, çalışma başlatmıştı. Polisin, yaklaşık 7 ay süren teknik çalışması ve başka olaylarda yakalanan zanlıların ifadelerinden hareketle, çete elemanlarının kimlikleri tespit edildi. Teknik çalışmasını tamamlayan polis, 14 Temmuz'da Nevşehir'in Ürgüp ilçesi ile Adana'da da 11 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Baskın sırasında polisin elinden kaçan Doğan Naynal, saklandığı komşu evin yatak odasında, Metin Ergüleç, Murat Aykılınç, Mehmet Aksoy, Cengiz Kaçar, Yusuf Kırtay, Murat Bandır, Özkan Ergüleç ile Osman Tokuş gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı 100 polisin katıldığı operasyonda zanlıların ev ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda çalıntı olduğu belirlenen 2 otomobil ile bir plaka ele geçirildi.

Çaldıkları araçların plaka ve şase numaralarını değiştirdikten sonra Suriye'ye götürüp sattıkları kaydedilen çete elemanlarının sorgularında 16 ayrı suça karıştıkları ortaya çıktı. Toplam 8 otomobil çalıp sattıkları anlaşılan şüpheliler, 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, nitelikli hırsızlık, görevli memura mukavemet ve mala zarar vermek' suçlarından adliyeye sevk edildi. Polisin kendilerine tuzak kurduğunu ileri süren zanlılardan Yusuf Kırtay, Telefonda selam vereni topladılar. Biz kendi halinde esnafız. Bunlar bize tuzak kurdular diye bağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber