Elazığ Belediye Başkanlığı mesire çalışmaları

Elazığ Belediyesi, Harput'taki Ulu Camiİ ve Dabakhane arasında bulunan ağaçlık alanda ıslah çalışmaları yapılarak mesire alanı oluşturma çalışmalarına başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2013 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elazığ Belediye Başkanlığı mesire çalışmaları

Elazığ Belediyesi, Harput'taki Ulu Camiİ ve Dabakhane arasında bulunan ağaçlık alanda ıslah çalışmaları yapılarak mesire alanı oluşturma çalışmalarına başladı.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Park ve Bahçeler Müdürü Harun Reşit Polat'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, çok yakın zamanda Harput'un yeni bir piknik alanına kavuşacağını söyledi. Başkan Selmanoğlu, "Göreve geldiğimiz günden beri Harput en öncelikli hizmet alanımız oldu. Tarihi konakların restorasyonu, genel anlamda Harput'un altyapı ve üst yapısının tamamlanması, mevcut binalara tarihi dokuya uygun giydirilmesi, ulu Camii çevre düzenlemesi ve piknik alanı çalışmalarının ardından bugün de Ulu Camii ve Dabakhane arasında bulunan ancak şimdiye kadar kullanılmayan geniş bir alanda piknik alanı oluşturma çalışmalarını başlattık. Bu alanda önceden camlar ekilmiş ama maalesef uzun zamanlardan beri kullanılmıyordu. Vatandaşlarımızın da bu isteği oldu arkadaşlarımızın çalışmalarıyla bu alanı en kısa sürede vatandaşlarımız hizmetine açacağız. Ben buradan Ramazan ayı olmasına karşın aralıksız çalışan ekiplerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ulu Camii ve Dabakhane arasında bulunan ve geçmiş yıllarda taraça yapılıp çam ağaçları dikilerek oluşturulan ancak kullanılmayan 30 dönümlük alanda ıslah ve temizlik çalışması yaparak bu alanı halka açık mesire alanı yapacaklarını belirten Park ve Bahçeler Müdürü Harun Reşit, "Yıllar önce ağaç dikilip mesire alanı amaçlı oluşturulan ancak zamanla kullanılmadığından dolayı bakımsız kalan bu alanımızda ekiplerimiz genel temizlik çalışması başlattılar. Ağaçlarımız budandı, yabani otlar temizlendi, genel temizlik çalışmalarımızın ardından alan tamamen ıslah edilerek bu mekanlara oturma gurupları, piknik masaları yerleştirerek çeşmeler inşa edeceğiz. Bu çalışmalarımızın ardından halkımıza 30 dönümlük bir mesire ve piknik alanı sunmuş olacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber