Boyabat'ta göletlere 60 bin sazan yavrusu bırakıldı

Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, balık yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması projesi kapsamında, Boyabat ilçesindeki göletlere 60 bin sazan balığı yavrusu bıraktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2013 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Boyabat'ta göletlere 60 bin sazan yavrusu bırakıldı

Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, balık yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması projesi kapsamında, Boyabat ilçesindeki göletlere 60 bin sazan balığı yavrusu bıraktı.

Boyabat ilçesindeki Bektaş, Eğlence, Maruf ve Boyalı köylerinde yer alan göletlere 60 bin sazan yavrusu bırakılması programına Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Ali Ural, Boyabat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Refik Kayadibi, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Göletlere bırakılan sazan balığı yavrularının Antalya Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nden getirildiğini belirten Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Ali Ural, "Uygulamadaki amacımız göletlerde azalan balık sayısını ve çeşidini artırmaktır. Bu tür uygulamalara yer yer devam edeceğiz. İl Müdürlüğü olarak her yıl olduğu gibi bu yılda göletlerimize balık bırakmaya devam ediyoruz. Göletlere bırakılan yavrular korunmalıdır. En az bir kez üremelerine zaman tanınmalı. Avlanma dönemlerine dikkat edilmelidir. Proje kapsamında göletlerin balıklandırılmasına devam edilecek"dedi.

Göletlere sazan balığı yavrusu bırakılmasına katılarak göletlere balık bırakan Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir de göletlere balık bırakılmasının hayırlı olması temennisinde bulundu. Balıklar eşit şekilde Bektaş, Maruf, Eğlence ve Boyalı köylerindeki sulama göletlerine bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber