Muş Valiliği boğulmalara karşı önlem aldı

Vali Vedat Büyükersoy, Muş'ta son günlerde meydana gelen boğulma olaylarının ardından, bir dizi önlem aldıklarını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2013 23:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muş Valiliği boğulmalara karşı önlem aldı

Vali Vedat Büyükersoy, Muş'ta son günlerde meydana gelen boğulma olaylarının ardından, bir dizi önlem aldıklarını bildirdi.

Vali Büyükersoy, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle su kaynaklarının yoğun olduğu ilde, yaz aylarında boğulma vakalarının yaşandığını, vakalarının önemli bir kısmının nehir, göl, gölet, akarsu gibi kontrolsüz alanlarda gerçekleştiğini anımsattı.

Bu konuda bir dizi önlem alınmasına gerek görüldüğünü açıklayan Vali Büyükersoy, şunları belirtti:

"Yüzme bilenler de akıntının hızlı olduğu yerlerde kesinlikle sulara girmemeli. Yoğunluğu nispeten daha düşük olan, tabanı balçık çamurla kaplı baraj gölleri ve derelere yüzmek için girilmemeli. Anne ve babalar, çocuklarını serinlemek için nehirlere girmesine kesinlikle müsaade etmemeli, çocuklarını su kenarlarında tek başlarına bırakmamalı. Belediyeler, inşaat sahipleri, şantiyeler, çalışma alanlarında açtıkları inşaat çukurlarında oluşan su birikintilerine, serinlemek için çocukların girmemesine karşı önlem almalı."

Köy muhtarlarında bu konuda duyarlı olması gerektiği bildiren Büyükersoy, köy muhtarlarının köylerinde boğulma hadisesi yaşanabilecek kontrolsüz alanlarla ilgili uyarılar yapması ve tedbirler alması gerektiğini vurguladı.

Vali Büyükersoy açıklamasında, "Önce vatandaşın duyarlılığı artırılmalı. Belediye sorumluluk alanları içinde, ilgili belediyelerce, belediye sorumluluk alanları dışında Devlet Su İşleri tarafından uyarıcı levhalar konulmalı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ise boğulmalara anında müdaha için Acil, Müdahale ve Kurtarma ekibi oluşturup, ekibi göreve hazır hale getirecek" ifadelerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber