Kuzu: Dokunulmazlık kalkarsa milletvekilliği çekilmez

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2006 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın "isteyen milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması" önerisini doğru bulmadığını belirterek, "O zaman milletvekilliği çekilmez hale gelir" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, ANKA'ya Türkiye'de bir erken seçimin şartlarının olmadığını söyledi. "İktidar partisi cenahından baktığımızda seçimin gerekçelerini bulamıyorum" deyen Kuzu, "Seçime gitmek için bazı şartların oluşması gerekiyor. Seçim olması için bir koalisyon hükümeti vardır, dağıtırsın, O zaman olabilir. Azınlık hükümetidir iyi çalışmıyordur o zaman olabilir. Sayınız azdır, 'bizi ona buna muhtaç etmeyin' diye seçime gidersiniz. O da yok. Millet sokaklara mı döküldü, 'niye seçime gitmiyorsunuz' diye. Ekonomide sorun yok, toplumda bir ayaklanma yok. Niye gidilsin" dedi.

Kuzu, erken seçimin bazı siyasi çevrelerin ve özellikle Meclis dışındaki partilerin çıkarları doğrultusundaki beklentilerinden başka bir şey olmadığını belirterek, muhalefetin kendi partilerinin dağılmasını önlemek ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için bunu gündeme getirdiklerini kaydetti. Kuzu, Başbakan Erdoğan'ın da Cumhurbaşkanı seçilmesi için bir engel olmadığını ancak bunun parti içinde de görüşülmesi ve tartışılması gerektiğini kaydetti.

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın gündeme getirdiği İçtüzük teklifindeki "isteyen milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması" önerisine de değinen Kuzu, bu değişiklik yapıldığı zaman hiçbir milletvekilinin dokunulmazlığını kullanamayacağını söyledi. Kuzu, "Çünkü basın milletvekillerinin üzerine gider. 'Dosyanız var. Dokunulmazlığının kaldırılmasını istemeyecek misiniz?' falan der. 'Siz korkuyor musunuz' derler. Bunları sorarsınız o adam da İllallah eder ve milletvekilliği çekilmez. Benim hiç dosyam yok. Dokunulmazlığa bir ölçü getirilebilir mi buna bakmak lazım. Dokunulmazlık kalkarsa, her vekil, hakkında dosyası olmayanlar dahil beyanattan gelecek dosyalar 30-40'ı bulur. Bizi bıktırır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber