'Türkiye'de 2 yıl sonra elektrik olmayacak'

Haber Giriş : 06 Şubat 2006 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurduğu doğalgaz santralleriyle Türkiye'nin elektrik enerjisi tüketiminin yüzde 15'ini karşılayan ENKA Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Şarık Tara, enerji ihtiyacının karşılanması için yeterince önlem alınmadığını ve Türkiye'de 2 yıl sonra elektrik olmayacağını ileri sürdü.

'Önlem alınmıyor'

Tara, 20 yıldan fazla süreyle yüzde 80'leri bulun enflasyonla mücadele eden Türkiyede, son yıllarda ekonomik göstergelerin iyiye gittiğini, ancak, sorunun bununla bitmediğini anlattı.

'Biz sözümüzü tuttuk'

Adapazarı-Gebze ve İzmir doğalgaz santralleriyle yılda toplam 32 milyar kilovat saat elektrik enerjisi üreten ENKA'nın bu üretiminin Portekiz'in tüm santrallerinde üretilen enerjiye veya Yunanistan'ın yıllık toplam enerji üretimine yakın olduğuna dikkat çeken Tara, "Biz, Türkiye'nin en ucuz enerjisini üreteceğimizi söyledik ve bunu başardık" dedi. Ülkenin, enerji ihtiyacının karşılanmasında sorun yaşanmaması için yeterince önlem alınmadığını söyleyen Tara, şöyle konuştu:

'GELEN PİŞMAN OLUYOR'

"ŞUNU kesinlikle ve yüzde 100 iddia ediyorum, Türkiye'de 2 yıl sonra elektrik olmayacak. Çünkü, bu konu hep ihmal ediliyor. Enerji çeşitliliğinin sağlanması gerekir. Buna rağmen Türkiye'de çok eleştirilen doğalgaz santralleri var. Bu alanda yatırım yapan sanki buna pişman ediliyor. Bence, önce şu suale cevap vermek lazım; endüstri mi elektriği, elektrik mi endüstriyi bekleyecek? Bence elektriğin endüstriyi beklemesi lazım. Ayrıca, enerjide yedek olması gerekir."

Haber 10

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber