Mutabakat metnine göre düzenleme yapmayan Hükümet 'kanuna aykırı' davranmaktadır

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Şubat 2006 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen 2005 yılında yapılan Toplu Görüşmeler'e ilişkin mutabakat metninde hükme bağlanan düzenlemelerin henüz yapılmamasına yönelik çeşitli açıklamalarda bulundu.

15-30 Ağustos 2005 tarihlerinde Kamu İşveren Kurulu ile yetkili Kamu Görevlileri Sendikaları ve bunların bağlı bulundukları konfederasyonları arasında yapılan toplu görüşmeler mutabakatla sonuçlanmıştı.

4688 Sayılı Kanun un 34. maddesi, mutabakat metninin, uygun idari, icrai ve yasal düzenlemelerin yapılabilmesi için Bakanlar Kurulu'na sunulmasını ve Bakanlar Kurulu'nun üç ay içinde mutabakat metni ile ilgili uygun düzenlemeleri gerçekleştirmesini hükme bağlamıştı.

Kamu-Sen yetkililerinden alınan bilgiye göre; Kanunun emredici hükmü açık olmasına rağmen; mutabakat metninin imzalanmasının üstünden 6 ay gibi bir süre geçtiği halde, hükümet gerekli düzenlemeleri yapmamıştır. Anlaşıldığı üzere siyasi irade açıkça kanuni yükümlülüklerini yerine getirmemekte, kanunları hiçe saymakta ve kamu çalışanlarını oyalamaktadır.

Yaklaşık 2 milyon kamu çalışanı, aileleri ile birlikte 8 milyon vatandaşımızın gözü, kulağı ve ümitleri mutabakat metni ile ilgili olarak yapılacak düzenlemelerde ve mutabakat hükümlerinin hayata geçirilmesindedir. Yeni yıla gireli 2 ay olmasına rağmen 2006 yılına ait mali düzenlemelerin hala yapılamamış olması, kamu çalışanlarını mağdur etmektedir.

Hiç kimsenin, hiçbir grubun yada siyasi partinin kanunları yok saymak, çalışanları mağdur etmek yada vatandaşlarımızı aldatmak gibi bir lüksü bulunmamaktadır. Bu rejim hiçbir güce, kanunları erteleme ve keyfine göre davranma ayrıcalığı tanımamıştır. Mutabakat hükümleri artık kamu çalışanlarının müktesebine geçmiş bulunmaktadır. "

Kaçak yaptırdıkları villaları kurtarmak, vergi yolsuzluklarını kapatmak için bir günde kanun çıkaranların, "27 saniyede bir kanun çıkarıyoruz" diye övünenlerin, 8 milyon insanımızı yakından ilgilendiren bu denli önemli bir düzenlemeyi, kanunun açık hükmüne rağmen 6 aydan beri yapmamış olmaları kabul edilir bir durum değildir. Bu nedenle siyasi irade bir an evvel mutabakat metninde yer alan hükümleri hayata geçirecek düzenlemeyi meclis gündemine getirmek zorundadır.

 


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber