Rektör Aşkın siyasete mi giriyor?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2006 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, "Şu anda siyasete atılma konusunda ne bana teklifte bulunuldu ne de ben öyle bir açıklama yaptım" dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ı parti genel merkezinde kabul etti.

Zeki Sezer'e yaşanan süreç boyunca gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Aşkın, cezaevinde kaldığı süreye ilişkin olarak, "Hoş bir deneyim değildi, ama fırsat çıkmışken o dünyayı da değerlendirmeye çalıştım" dedi.

Sezer de "Bu süreçte yolu oradan geçmeyen pek aydın olmadı" sözlerine karşılık Prof. Dr. Aşkın "Demek ki biz sıramızı savamamışız" diye konuştu.

Prof. Dr. Aşkın, "Hükümet yetkilileriyle görüşmeyi planlıyor musunuz?" sorusu üzerine, "Hayır. Öyle bir teklif olursa biz kamu görevi yapan kişiler olduğumuz için herkesle görüşürüm, ama benim programımda yok" yanıtını verdi.

Bir gazetecinin "Siyasete gireceğiniz yönünde açıklamalarınız oldu. Bu ziyaretleri buna bağlayabilir miyiz?" sorusu üzerine Prof. Dr. Aşkın, şunları kaydetti:

"O tür bir açıklama yapmadım. Benim söylediklerimden o tür sonuçlar çıkaran arkadaşlarınız olmuş olabilir. Ben şimdilik bir kamu görevi yapıyorum. 15 ay daha rektörüm. Ondan sonrası için şu anda bir plan yapmadım. Sağlığıma da bağlı olarak emekli olunca fotoğrafla uğraşabilirim, felsefe okuyabilirim ya da siyasetle de uğraşabilirim. 4 sene daha akademisyenliği sürdürmeyi düşünebilirim. Başka bir takım seçenekler olabilir.

Bunların hiçbirisi konusunda şunu yapacağım demedim şimdiye kadar. Zaman ne getirecek onu birlikte göreceğiz. Şu anda siyasete atılma konusunda ne bana teklifte bulunuldu ne de ben öyle bir açıklama yaptım.

Siyasetle her vatandaş gibi ilgileniyorum. Kritik bir dönemden geçiyoruz. Van'da görev yapmak metropollerde görev yapmak gibi değil. Burada sadece akademisyen olabilirsiniz ama orada her şey olabilirsiniz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber