Banka ilanında türbanlılar başvurmasın notu!

Bir bankanın İŞKUR'un web sitesinde yer alan eleman alım ilanında "türbanlı adayların başvurmamasını rica ederiz" ifadesi kullanıldı. İbarenin İŞKUR personeli tarafından eklendiği ortaya çıktı

Haber Giriş : 17 Temmuz 2013 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Banka ilanında türbanlılar başvurmasın notu!

Bir bankanın, İstanbul'daki şubelerine alacağı engelli şube asistanı alım ilanında başörtülülerin başvurmaması istendi.

*İŞKUR o ilan için inceleme başlattı

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB)'nın İŞKUR'un web sitesinde yayımlanan ilanında büyük harflerle "türbanlı adayların başvurmamasını rica ederiz" ifadesi dikkat çekti. İbarenin TEB'in bilgisi olmadan İŞKUR personeli tarafından 'teknik bir hata' sonucu eklendiği ortaya çıktı.

İşte İŞKUR'un sitesindeki ilan:

BANKADAN AÇIKLAMA: BİZ YAPMADIK, İŞKUR YAPMIŞ

Haberin Dünya Bülteni'nde yayımlanması üzerine haber merkezimizi arayan TEB yetkilileri, ilandaki ibarenin kendileri tarafından konulmadığını, Ümraniye İŞKUR tarafından kendilerinden habersiz bir şekilde eklendiğini savundu. TEB yetkilisi, İŞKUR'dan kendilerine gönderildiğini iddia ettiği aşağıdaki açıklamayı gönderdi.

TEB'den gelen ve İŞKUR'un yaptığı iddia edilen açıklama şöyle:

"Türkiye İş Kurumu'nun Türk Ekonomi Bankası (TEB) adına açılan ilanda yer alan "türbanlı adayların başvurmamasını rica ederiz" ibaresi ilanın asıl metninde bulunmamakta olup İŞKUR Ümraniye Hizmet Merkezi birimi tarafından TEB'in bilgisi ve onayı dışında eklenmiştir"

Açıklamanın ardından İŞKUR'un sitesinde yer alan ilan da düzeltildi ve ilanda yukarıdaki açıklama 'Tekzip Metni' başlığı ile yer aldı.

İŞKUR ÜMRANİYE ŞUBE MÜDÜRÜ: PERSONEL HATA SONUCU EKLEMİŞ

TEB'in yaptığı açıklamadan sonra telefonla ulaştığımız İŞKUR Ümraniye Şube Müdürü Ahmet Koç, TEB'in ilanında türbanlıların başvurmasıyla ilgili herhangi bir ibare olmadığı halde personelinin ilana sehven eklediğini, olayın medyada yer almasından sonra bankanın kendilerini ikaz ettiğini ve hemen ilanın düzeltildiğini söyledi.

Koç, "İŞKUR, kendisine gelen ilanlarda ilan sahibinin bilgisi olmadan sürekli eklemeler veya çıkarmalar yapıyor mu" şeklindeki sorumuza ise bu durumun pek gerçekleşmediğini, bazan da yazılı olarak gelen ilanın dışında sözlü taleplerle eklemeler veya çıkarmalar yapılabildiğini söyledi. TEB'deki eklemenin teknik bir hatadan kaynaklandığını savunan Şube Müdürü Koç, TEB'in gönderdiği metinde kesinlikle böyle bir ibarenin olmadığını kaydetti.

Hamit Kardaş - Dünya Bülteni

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber