Kayseri'de 7 ayda düğünlere 51 bin lira gürültü cezası

KAYSERİ'de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yaptıkları denetimlerde, gürültü kirliliğine sebep olan 40 düğün sahibine 51 bin 340 lira para cezası uyguladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Temmuz 2013 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayseri'de 7 ayda düğünlere 51 bin lira gürültü cezası

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fethi Şahinoğlu, özellikle yaz aylarında sokak düğünlerinin yapılması nedeniyle bu yöndeki şikayetlerin arttığını, 2013 yılı Ocak ayından bugüne yapılan denetimler sonucunda düğünlerde aşırı gürültü çıkardıkları gerekçesiyle 40 düğün sahibine toplam 51 bin 340 lira idari para cezası verildiğini söyledi. Şahinoğlu, “Sanayi tesisleri, eğlence yerleri, ulaşım, şantiye faaliyetleri, atölye, imalathane, işyerleri ve benzeri faaliyetlerden kaynaklanan çevresel gürültü ve titreşim insanlarda ruhi ve fiziki rahatsızlılarla yol açmaktadır. Bunları önlemek ve kontrol altına almak maksadıyla 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 14'üncü maddesine istinaden hazırlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız çevre ve gürültü kirliliğini önlemek. Vatandaşlarımızı huzursuz eden olumsuz etkileri ortadan kaldırmak” diye konuştu. Valilik öncülüğünde ve Emniyet Müdürlüğü nezaretinde yapılan denetimlerle birlikte yönetmelik hükümlerine aykırı şekilde gürültü seviyesini aşan kişi ve işletmeler hakkında kanun gereğince idari para cezası uygulandığını dile getiren Şahinoğlu, ayrıca Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince adli işlem yürütülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

ALO 181 VATANDAŞIN HİZMETİNDE

Gürültü kirliği konusunda Alo 181 Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ihbar hattının da vatandaşın hizmetinde olduğunu vurgulayan Şahinoğlu, “Bu hattımız sadece gürültü kirliliği değil, kentsel dönüşüm, yapı denetimleri, çevresel atıklar, hava kirliliği gibi konularda da hizmet veriyor. Yani vatandaşlarımız bu hat sayesinde hem bilgi alıyor hem de şikayetlerini iletiyor. Düğün sezonunun başlaması ile birlikte de ihbar hattına özellikle gürültü kirliliği konusunda yapılan şikayetlerde artış var” dedi. Vatandaşların tüm şikayetlerini değerlendirdiklerine dikkat çeken Şahinoğlu, 2013 yılı başından bu yana 40 düğün sahibine verilen 51 bin 340 lira idari para cezasının, 3 bin TL'sinin havai fişek kullanımından kaynaklandığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber