Engelliler hayata engel değildir projesi onaylandı

Suşehri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Suşehri Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) ortaklığı ile hazırlanan "Engelliler Hayata Engel Değildir" projesinin yürürlüğe girdiği bildirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2013 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelliler hayata engel değildir projesi onaylandı

Suşehri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Suşehri Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) ortaklığı ile hazırlanan "Engelliler Hayata Engel Değildir" projesinin yürürlüğe girdiği bildirildi. Konu hakkında açıklama yapan Suşehri İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru, "Kalkınma Bakanlığınca onaylanan ilçemize ait 3 proje kabul edildi. Geçtiğimiz günlerde Sivas Valimiz Zübeyir Kemelek'in imza töreniyle ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün "Engelliler Hayata Engel Değildir" projesi de yürürlüğe girdi."dedi.

Projenin amacı hakkında açıklama yapan Kuru, "Suşehri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Suşehri Rehberlik Araştırma Merkezi ortaklığı ile hazırlanan "Engelliler Hayata Engel Değildir" projesi öncelikli olarak engelli çocuklarımızın akademik yaşamlarını zenginleştirmeyi, sosyal gelişimlerini desteklemeye amaçlamaktadır. Daha önce hiçbir amaçla sosyal yönden desteklenmeyen bu öğrenciler sadece akademik destek alarak eğitim ve öğretim hayatlarına devam etmektedir. Fakat eğitimleri sosyal açılardan desteklenmediği sürece reel hayata adapte olmakta güçlük çekmekte, yaşıtları ile aynı sosyal ortamı paylaşmakta zorluklar yaşamaktadırlar. Bu çocuklar ve sosyal yaşam arasındaki uçurum gittikçe büyümektedir. Yapılan her proje bu vatandaşlarımızın, yani ülke nüfusumuzun ciddi bir oranının, hayatını kolaylaştırma yolunda önemli adımlardır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber