Kuran kursu öğrencileri birlikte iftar yaptı

Niğde'nin en büyük mahallelerinden biri olan Selçuk mahallesinde büyük bir ihtiyacı karşılayan camii açılan yaz kuran kursu ile de mahallenin çocuklarına hizmet veriyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2013 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuran kursu öğrencileri birlikte iftar yaptı

Niğde'nin en büyük mahallelerinden biri olan Selçuk mahallesinde büyük bir ihtiyacı karşılayan camii açılan yaz kuran kursu ile de mahallenin çocuklarına hizmet veriyor. Yaz kuran kursu kapsamında öğrenime gelen 120 kadar öğrenci bir hayır sahibi tarafından iftara davet edildi.

Hayır sahibi camii görevlileri ile görüşerek iftarı camii avlusunda verdi.

Organizasyonu hazırlayan camii imam hatibi Kazım Yalçın: "Geçen seneden bu yana bir abimiz sağ olsun sponsor oluyor böyle yaz kuran kursunda okuyan çocuklar için bir iftar düzenliyor. Bu senede aynı şekilde iftar düzenledi. Yaklaşık 100 kişilik bir iftarımız oldu. Allah razı olsun bu yönde de örnek olmasını temenni ediyoruz. Diğer ağabeylerimizden de diğer camiler için yaz kuran kursunda okuyan talebeler için böyle organizasyonlar güzel oluyor. Hem teşvik anlamında hem de eğlence anlamında. Ramazanın ve Orucunda gaye ve ehemmiyetini anlatabilmek gayesiyle çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Diğer ağabeylerimizden de bu teşviki bekliyoruz inşallah. Bu tür duygu ve düşüncelerde de bulunmalarını istiyoruz yani"diyerek tüm hayır sahiplerine kapılarını açtı.

Yapılan iftarda talebeleri ile bir arada orucunu açan Kendirli Camii Müezzini kayyım'ı İsmail Avcı hoca ise: "Kazım hocamız bize böyle bir teklifte bulundu. Bizde çocuklarımız adına kendi adımıza ve mahallemiz adına güzel bir şey olur. Allah razı olsun kardeşimiz sponsorluğunu yaptı getirdi. Çocuklardan ziyade aileler bile çok memnun oldu. Yani camiye alışma, camiyle kaynaşma bakımından zaten Kuran'a geçen talebeler genelde cüz okuyan çocuklar geldi" dedi. Camiye teşvike de değinen Avcı:"Allah razı olsun burada cüz okuyan çocuklara, kuran'a geçen çocuklara hediyelerini veriyoruz. Bu sebeple de başka camilerde öğrenci eksilse de bizim camimizde her geçen gün sayı artıyor. Şuan da 120-125 tane öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizi kademe kademe okutuyoruz" diye KONUŞTU..

Camide yenilen iftar yemeği sonrasında öğrenciler hocaları ile bir araya gelerek abdest alıp akşam namazını da eda etti. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber