'Vatan sağolsun' notu bırakıp intihar etti

Haber Giriş : 07 Şubat 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emrindeki 2 askeri pusuda şehit olan Asteğmen Ahmet Kosteli, girdiği bunalımı atlatamadı. Olaydan 15 yıl sonra 'Vatan sağolsun' diye not bırakıp, tabancayla intihar etti.

ASTEĞMEN olarak vatani görevini yaptığı sırada emrindeki askerlerle pusuya düşürülen ve 2 askeri şehit olan 39 yaşındaki Ahmet Kosteli, aradan 15 yıl geçmesine rağmen girdiği bunalımı atlatamadı. Tabancayla intihar eden Kosteli, ardında 'Vatan sağolsun' yazılı not bıraktı.

Akdeniz Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan Ahmet Kosteli, 1991 yılında yedeksubay olarak Şırnak'ta görev yaptı. PKK terör örgütüne karşı çok sayıda operasyona katılan Kosteli, 1991 yılının ağustos ayında emrindeki askerlerle operasyona giderken pusuya düşürüldü. Çıkan çatışmada 2 askeri kucağında şehit olan Kosteli, bu olaydan sonra bunalıma girdi. Komutanları tarafından geri hizmete alındı ve psikolojik tedavi görmeye başladı.

İNTİHAR GİRİŞİMİ

1992 yılında terhis olan Kosteli, memleketi Antalya'ya gelerek ailesi ile yaşamaya başladı. Psikolojik sorunları zamanla arttı, aliesi evlendirmek istedi ancak bu girişimler sonuçsuz kaldı. Kosteli, birkaç kez intihar etmeyi denedi, ancak her seferinde ailesi ve arkadaşlarınca kurtarıldı.

Kosteli, yakınlarının evde olmadığı önceki akşam saatlerinde Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki Hisar Apartmanı'nın 5'inci katında tabancasıyla kafasına 1 el ateş ederek yaşamına son verdi. Eve gelen babası tarafından cesedi bulunan Kosteli'nin, "Ölümümden hiç kimse sorumlu değil. Bu yükü daha fazla taşıyamayacağım. Vatan sağolsun" yazılı not bıraktığı görüldü.

Oğlunun sürekli olarak, ölen askerlerinin adlarını sayıkladığını ve her yattığında o ánı hatırladığını belirten baba Mehmet Kosteli, "Oğlumuz, yaşadığı o ruhsal çöküntüden kurtulamadı" dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber