7 Şubat 2006'ın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2006 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- AK Parti ve CHP TBMM grup toplantıları yapılacak.

2- TBMM Başkanı Arınç, Rusya Federasyonu Başkortostan Cumhuriyeti Kurultayı Başkanı Tolkaçev'i kabul edecek.

- Tolkaçov ve beraberindeki heyet, Sanayi Komisyonu Başkanı Aksoy, Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Altıkulaç ve Dışişleri Komisyonu Başkanı Dülger'i ayrı ayrı ziyaret edecek.

3- Yurtta kış...

- Havaların soğuması ve kar yağışı sonucu yurt genelinde bine yakın köy yolu kapalı bulunuyor.

-Ağır kış koşulları nedeniyle bazı merkezlerde ilköğretim ve liselerde eğitime ara verildi.

4- Vefat eden eski Almanya Cumhurbaşkanı Johannes Rau için başkent Berlin'de düzenlenecek devlet törenine, Devlet Bakanı Babacan da katılacak.

5- Devlet Bakanı Çubukçu, TESEV'in düzenlediği "İstanbul Sempozyumu II: Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da Cinsiyet Eşitliği ve Siyasal Hayata Katılım" konulu sempozyumun kapanışına katılacak.

6- Adalet Bakanı Çiçek'in Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Adalet Bakanları toplantısına katılmak üzere Atina'ya gitmesi bekleniyor.

7- Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayici ve sektör temsilcileri ile bir araya gelecek.

8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, çeşitli temaslarda bulunmak üzere, İstanbul'dan ABD'ye hareket edecek.

9- Kültür ve Turizm Bakanı Koç, Tel Aviv'de düzenlenen Uluslararası Akdeniz Turizm Fuarı'na katılacak.

- Bakan Koç, fuarda Türk Pavyonu'nu gezecek, İsrail Turizm Bakanı Avraham Hirchson ile bir araya gelecek.

10- Trabzon'daki cinayet...

- Rahip Santoro'nun katil zanlısı olarak bir kişinin gözaltına alındığı cinayetle ilgili gelişmeler izleniyor.

11- İslam dünyasında rahatsızlık yaratan karikatürlerin yayınlanmasıyla ilgili tepkiler izleniyor.

12- İtalya'nın başkenti Roma'da, 12 Türk vatandaşının öldüğü, 18'inin de yaralandığı kaza ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

13- Türkiye ile İsviçre arasında oynanan 18. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-off baraj rövanş maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle FIFA tarafından başlatılan soruşturmada, kararın açıklanması bekleniyor.

14- TBMM'den...

- Genel Kurul'da, emeklilerin vergi iadesi için fiş vermelerini sona erdirerek her ay maaşlarına yüzde 4 vergi iadesi ödemesi eklenmesini öngören tasarının görüşülmesine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısı ele alınacak.

15- Siyasi partilerden...

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Mumcu, partisinin başkanlık divanı toplantısı sonrasında basın toplantısı yapacak.

- Emek Platformu Başkanları, CHP Grup Başkan Vekili Topuz ve ANAVATAN Grup Başkan Vekili Sarıbaş'la Meclis'te görüşecek.

- Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın, HÜRPARTİ Genel Başkanı Okuyan'ı parti genel merkezinde ziyaret edecek.

16- Hazine bugün, 308 gün vadeli bono ihalesi düzenleyecek.

17- ABD'nin Ankara Büyükelçisi Wilson, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Birlik merkezinde çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

18- "İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları" konulu konferansı erteleyen mahkemenin kararına ilişkin yazıları nedeniyle gazeteci Hasan Kaya Cemal, Mehmet İsmet Berkan, Mehmet Murat Kadri Belge, Haluk Şahin ve Erol Katırcıoğlu'nun yargılanmasına, Bağcılar 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

19- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, 2. Model Birleşmiş Milletler Türkiye Konferansı'nın açılışına katılacak.

20- Macarların kuş gribi aşısı yakında Türkiye'de...

- Aşıyı üreten Omnınvest'in Türkiye sorumlusu Nagy:

- "Kuş gribi konusunda dünyada ilk etkili sonucu veren aşı, bu ay içinde Türkiye'ye gönderilecek."

-"Bütün testleri gerçekleştirilen, yüzde 99 oranında koruma sağlayan ve hemen hiç yan bir etkisi bulunmayan aşı konusunda her türlü işbirliğine açığız."

21- 2005'de 98 kuruluşun 30'u bütçelerine sığmadı.

- Verilen her 100 liraya karşılık, 151 lira harcama yapan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, bütçesi en fazla sapma gösteren kuruluş oldu.

- Adalet, İçişleri, Tarım ve Köyişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ve Sağlık bakanlıkları ile Karayolları ve Diyanet İşleri Başkanlığı da ödeneklerinin üzerinde gideri olan kuruluşlar arasında yer aldı.

22- Ana kucağı yerine sokakta büyüyorlar.

- Çocuk polisinin evlerine teslim ettiği sokak çocuklarının, birkaç saat geçmeden yeniden sokağa çıktıkları, Adana'da, kayıt altına alınan 2230 çocuğun yüzde 49'unun mükerrer kayıt olduğu belirlendi.

-Çocukların yüzde 85'inin kente göçle gelen ailelere mensup olduğu tespit edildi.

23- Toplantı...panel...

- Denizbank ile Japon Uluslararası İşbirliği Bankası arasında, İstanbul'da kredi çerçeve anlaşması imzalanacak.

-Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun, yerel ve bölgesel yayıncılara yönelik eğitim seminerinin 13'üncüsü Konya'da devam ediyor.

- Ernst & Young Türkiye tarafından, İstanbul'da "Kurumlar Vergisi Kanunu Taslağı ve Yatırım Ortamına Etkileri" konulu seminer düzenlenecek.

- İzmir Tarım İl Müdürlüğü, piliç eti ve yumurtasının tüketiminde sakınca olmadığını tüketiciye göstermek amacıyla ikramda bulunacak.

-Adana Ticaret Odası'nca, Türk Patent Enstitüsü'nce onay verilmesinin ardından başvuruda bulunanlara, düzenlenen törenle "Tescilli Adana Kebabı Sertifikası" dağıtılacak.

24- Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde Trabzon Belediyesi ile Kastamonu Gençlik Merkezi karşılaşacak.

25- Ülkerspor, Avrupa Kupalarında 220. maçına çıkıyor...

- Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 219 maçta 100 galibiyet alan Ülkerspor, 118 kez yenildi, 1 kez de berabere kaldı.

26- Eskimeyen spor Bocce...

- M.Ö 5000 yıllarında cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan Bocce, insanoğlunun yaptığı en eski sporlardan biri olarak biliniyor.

- Roma İmparatorluğu döneminde devlet adamları ve hükümdarların oyunu olan Bocce, futbol gibi dünyanın her yerinde yapılan yaygın bir spor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber