Z. Engelliler Sınıf Öğretmenliğine yapılan alan değişikliğine durdurma

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Temmuz 2013 15:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Z. Engelliler Sınıf Öğretmenliğine yapılan alan değişikliğine durdurma

Milli Eğitim Bakanlığı`nın resmi internet sitesinde 21 Eylül 2012 günü Öğretmenlerin İl İçi Alan Değişikliği Kılavuzu yayımlanmıştı. Kılavuzun yayımlanış amacı, 80 sayılı Talim Terbiye Kurulu Kararına uygun olarak öğretmenlerin yan alan veya esas alanlarına, alan değişikliği yoluyla atanabilmelerine olanak sağlamaktı. Ancak Kılavuzda, öğretmenlere herhangi bir eğitim almadıkları, yan veya esas alanları olmayan alanlara da (Zihinsel engelliler sınıf öğretmenliği) alan değişikliği yoluyla atanma hakkı tanınmıştı.

Eğitim Sen, öğretmenlerin, herhangi bir eğitim almadıkları ve uzmanlık gerektiren bir alana, eğitim bilimine aykırı biçimde atanmasının öncelikle yürütmesinin durdurulması, daha sonra iptaline karar verilmesi istemiyle dava açmıştı.

Danıştay İkinci Dairesi, 12 Nisan 2013 gün ve E.2012/12121 sayılı kararıyla, öğretmenlerin, herhangi bir eğitim almadıkları ve uzmanlık gerektiren zihinsel engelliler sınıf öğretmenliği alanına, alan değişikliği yoluyla atanmalarını hukuka aykırı buldu.

Kararı görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber