Bakan Kılıç: Gençlik merkezleri eğitim yuvası

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, çözüm sürecine ilişkin, "İçeride ve dışarıda bu kadar düşmanımız varken bu milletin öz evlatlarının öz kardeşlerinin birbirine husumet beslemesi düşünülemez" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2013 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılıç, Adıyaman Belediyesi konferans salonunda düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, büyük önem verdiklerin gençlerin özellikle bulundukları kentleri çok iyi tanıması gerektiğini belirtti.

İnsanların dünyaya gelirken dil tercihinde bulunamadığını dile getiren Kılıç,Türkiye'nin farklılıklarına saygı duyulması gerektiğini ifade etti.

Ülkenin her yerinde aynı sözleri kullanmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"İzmir'de bayrak mitingi yapıp, Hakkari'de bayraksız miting yapmadık. Bizim Türkiye'nin her yerinde söylediğimiz aynı. Tek vatan, tek bayrak ve tek millet. Bu teklikte bereket ve rahmet vardır. Kardeşlik vardır. İçeride ve dışarıda bu kadar düşmanımız varken bu milletin öz evlatlarının öz kardeşlerinin birbirine husumet beslemesi düşünülemez."

- "Süreç başarıyla nihayete erdirilecektir"

Çözüm sürecini sabote etmeye çalışanların olduğunu savunan Kılıç, ancak buna müsaade etmeyeceklerini söyledi. Çözümden yanaymış gibi gözükerek sürece balta vurmak isteyenlerin olduğunu anlatan Kılıç, "Başkaları sanki bir söz verdide sözünü yerine getirmedi gibi bir algı oluşturarak çözümü sabote eden kesimler var. Kanmayın, moralinizi bozmayın. Bu millet terör belasından kurtulmaya karar verdiyse kim sabote ederse etsin kim takoz koyarsa koysun Allah'ın izniyle bu süreç başarıyla nihayete erdirilecektir" diye konuştu.

Türkiye'nin terör için harcayacak enerjisi ve zamanı olmadığına dikkati çeken Kılıç, artık insanların güvenlik kaygısı duymaması gerektiğini anlattı.

Kılıç, Türkiye'deki farklı etnik grupların kavga meselesi yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Ülkenin huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan farklı gruplar bulunduğunu ileri süren Kılıç, "Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara meydanı bırakamayız. Bu millet sahipsiz değildir. Sahibi bizzat sokağında ve mahallesinde yaşayanlardır" değerlendirmesinde bulundu.

- Gençlik merkezleri

Gençlik merkezlerinin eğitim yuvası olduğunu ve çok önemli işlevleri bulunduğunu hatırlatan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yolu gençlik merkezinden geçen yavrularımızın molotofkokteyli atarak polisimizi yakmaları mümkün değildir. Yolu bu binalardan geçen yavruların arasından hırsız, katil çıkmaz. Yolu bu binalardan geçen çocuklarımız vatanını, milletini seven, devletine ve bayrağına saygı duyan nesillerdir. İnsanını yücelten, yaşamaktan keyif alan, başkalarının da yaşaması için çaba ve gayret gösteren bireyler olurlar. O nedenle bu yuvalara ve buradan eğitim alacak çocuklarımıza sahip çıkalım. Buralara karşı çıkanlar tabiki olacaktır. Buralarda maneviyat yüklü bir gençlik çıkacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber