Şahin: 10 yılda muhtarlara yüzde 400 zam yaptık

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Allah izin verdiği, havuza su dolduğu sürece hakça ve adilce milletin kaynaklarını millete, milletin muhtarlarına harcamaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2013 20:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şahin: 10 yılda muhtarlara yüzde 400 zam yaptık

Türkiye Muhtarlar Derneği Gaziantep Şubesi'ni ziyaret eden Şahin, şube başkanı Ökkeş Titiz'den muhtarların sorunları hakkında bilgi aldı.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, demokratikleşme, yerelleşme, sivilleşme, mahallenin, tabanın sesini tavana yayabilmede muhtarların milletin haklı taleplerini kendilerine anlatma konusunda önemli görevleri olduğunu söyledi.

İktidarda oldukları 10 yıldır muhtarlarla çok sağlıklı şekilde çalıştıklarını, onları dinlediklerini ifade eden Şahin, yaptıkları çalışmaları muhtarlar vasıtasıyla vatandaşlara anlattıklarını kaydetti.

Şahin, şunları söyledi:

“Yöneten ile yönetilenler arasındaki uyumun en önemli kademelerinden birisi muhtarlık makamı. O yüzden muhtarları çok seviyor, seslerine kulak veriyoruz. Sürekli onlarla istişare halindeyiz. Onlardan gelen haklı, makul talepleri de kendimize görev alıyoruz. Muhtarlar temsil makamındalar. Temsil makamının kendine göre ciddi zorlukları var. O yüzden onların yaşamlarını, işlerini kolaylaştırmak sosyal devlet olarak görevimiz. Muhtarlarımızın 2001'deki maaşı 97 TL'ydi. 10 yılda yüzde 400 zam yapmış oluyoruz. Helali hoş olsun. Güle güle harcasınlar.

Özellikle hizmet makamındaki insanların kafalarının rahat olması gerekiyor. Gelir gider dengesini sağlaması gerekiyor. Aile, yakın çevrelerine iyi hizmet sunabilmesi için kendi yaşamını kolaylaştırmak gerekiyor. Allah izin verdiği, havuza su dolduğu sürece hakça ve adilce milletin kaynaklarını millete, milletin muhtarlarına harcamaya devam edeceğiz."

Titiz ise muhtarlara yönelik düzenlemeler dolayısıyla Şahin'e teşekkür ederek, plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber