Türkçe Yaz Okulu Türkoloji Öğrencileri Tosya'yı ziyaret etti

Kastamonu’nun Tosya İlçesinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu Kastamonu grubu Türkoloji öğrencileri Tosya’yı ziyaret etti.
Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2013 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkçe Yaz Okulu Türkoloji Öğrencileri Tosya'yı ziyaret etti

Kastamonu'nun Tosya İlçesinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu Kastamonu grubu Türkoloji öğrencileri Tosya'yı ziyaret etti.

Kastamonu Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Türkçe eğimi için 23 farklı ülkeden Kastamonu'ya gelen 27 öğrenci için Tosya'da turistik gezi düzenlendi. İlçenin tarihi, doğal ve kültürel özelliklerinin tanıtıldığı gezide yabancı öğrencilere Türkçe eğitiminin yanı sıra Türk kültürü ve yaşantısını öğretmek amacıyla sosyal faaliyetler düzenlendiği dile getirildi.

Gün boyunca ilçede yapılan gezilerin ardından Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin'le birlikte iftar yemeği yiyen öğrenciler Tosya'da doyasıya eğlendi. Başkan Şahin yaptığı açıklamada; “ Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nın organizasyonuyla Kastamonu'da 1 Temmuz-20 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Türkçe Yaz Okulu ana dilimizin dünyada yaygınlaşmasına yaptığı olumlu katkılar açıktır. Bunun yanı sıra farklı ülkelerden gelen öğrenciler kültürümüzü de yaşayarak öğreniyor ve ülkelerine gittiklerinde de Türkiye'den bahsediyor, ülkemizin eşsiz güzelliklerini uluslarına anlatıyor” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber