Kamyonetle cenaze nakline tepki

Antalyalı işadamı Mehmet Sırtıkara, Tokat'da ölen Dursun Sırtıkara'nın cenazesinin hayvan ve yük taşınan bir kamyonetle taşındığını iddia etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Temmuz 2013 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamyonetle cenaze nakline tepki

Antalyalı işadamı Mehmet Sırtıkara, Tokat'ın Niksar İlçesi'nde ev kazasında ölen aynı soyadını taşıyan kayınbiraderi 48 yaşındaki Dursun Sırtıkara'nın ölümünün ardından cenazesinin Ankara Adli Tıp Kurumu'na hayvan ve yük taşınan bir kamyonetle gönderildiğini iddia edip, şikayetçi oldu. Sırtıkara, "Yazın ortasında bu sıcakta cenazemiz havyan taşınan araçta 1200 kilometre yol yaptı, gelinceye kadar koktu" dedi.

Tokat Niksar'da yayla evinde örümcek ağlarını temizlemek için çıktığı taburenin kırılması üzerine düşüp başını lavabo kenarına çarparak boyun kırılması sonucu yaşamını yitiren evli ve 3 çocuk babası Dursun Sırtıkara'nın cenazesi, Niksar'da Adli Tıp Kurumu olmadığı için otopsisi yapılması amacıyla Ankara'ya gönderildi. Savcılığın telefonla çağırdığı Fevzi Özsert'e ait 60 NP 140 plakalı kamyonet, cenazeyi alıp Ankara Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu'na götürdü ve otopsi işleminin ardından geri getirdi.

Kayınbiraderinin cenazesinin hayvan taşınan kamyonetle Ankara'ya gönderilmesine itiraz eden ve Başbakanlık İletişim Merkezi BİMER'e şikayette bulunan Mehmet Sırtıkara, şunları söyledi:

"Hiçbir insani izana sığmayacak şekilde hayvan ve mal taşınan kamyonetle cenazemizi Ankara'ya gönderdiler. Fevzi Özsert, köylerden hayvan alıp, satan birisi. Yaklaşık 6 yıldır savcılıktan telefonla çağrılarak cenaze taşıma işi yapıyormuş. 'Cenazemizi biz taşıyalım' dedik, vermediler. Klimalı cenaze aracı kiralardık. Yazın ortasında bu sıcakta cenazemiz havyan taşınan araçta 1200 kilometre yol yaptı, gelinceye kadar koktu."

Kamyonetin sahibi ve sürücüsü Fevzi Özsert ise "Savcılıktan telefonla çağırıyorlar ben de cenazeyi götürüyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber