23 Temmuz 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2013 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TESK tarafından Vilayetler Evi'nde verilen iftara katılacak.

- İftarda, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Bakanlar Zafer Çağlayan, Hayati Yazıcı ve Veysel Eroğlu da yer alacak. (Ankara/20.20)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekillerince hazırlanan, basın özgürlüğüne ilişkin raporu açıklayacak. (Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yazılı basın kuruluşlarının Ankara temcilcileri ile iftarda bir araya gelecek. (Ankara/20.20)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gaziosmanpaşa'da sokak iftarına katılacak, Taşoluk Cami cemaati ile sohbet edecek. (İstanbul/20.30/23.30)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye işçi sendikaları konfederasyonları ve kamu kesimi işveren sendikaları konfederasyonlarının temsilcileriyle toplu iş sözleşmelerine ilişkin toplantıda bir araya gelecek. (Ankara/13.30)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Atatürk Kültür Merkezi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu ve koro çalışma binalarının inşaatında incelemelerde bulunacak. (Ankara/11.00)

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Polonya'da

- Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski tarafından kabul edilecek, mevkidaşı Radoslaw Sikorski ile görüşecek ve onur konuğu olarak iştirak edeceği Polonya Büyükelçiler Konferansı'nda, "Tarihten Küresel Çağa Avrupa'da ve Dünyada Türkiye-Polonya İlişkileri" başlıklı konuşma yapacak. (Varşova)

6- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, MÜSİAD Yönetim Kurulu ile görüşecek. (Ankara/11.00)

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, SETA Vakfı tarafından düzenlenen, "Türkiye'de Enerji Borsası" konulu panele ve Suudi Arabistan Büyükelçiliğinin iftarına katılacak. (Ankara/14.00/20.20)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından ülkede yaşanan gelişmeler takip ediliyor. (Kahire/İskenderiye)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. (Şam/Halep/Beyrut)

3- Hizbullah'ın askeri kanadının AB'nin terör listesine alınmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Lübnan)

4- Irak'ta Ebu Garib ve Taci Hapisanelerinden tutukluların kaçırılmasıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Bağdat)

EKONOMİ

1- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, FATİH Projesi kapsamında, ekileşimli tahta ve yazıcı satın alınması ihalesini gerçekleştirecek. (Ankara/14.00)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, perakende satış hacim endeksini açıklayacak. (Ankara/10.00)

3- Hazine, tahvil ihalesi gerçekleştirecek. (Ankara)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, basın mensuplarıyla iftarda bir araya. (Ankara/20.20)

2- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme süreci öncesi konfederasyonun taleplerine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (Ankara/11.00)

SPOR

1- Genç Milli Erkek Basketbol Takımı, Letonya'da süren Avrupa Şampiyonası'nın 2. turunda, F Grubu'ndaki ikinci maçında, Letonya ile karşılaşacak. (Liepaja/18.30)

2- 19 Yaş Altı Futbol Milli Takımı, Litvanya'da süren Avrupa Şampiyonası'nda ikinci maçında Fransa ile karşılaşacak. (Alytus/19.45)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber