Kanseri yenmesini sağlayan doktorunu hiç unutmadı

Antalya’da daha bir yıllık evliyken akciğer kanserine yakalanan Abdullah Orha, 6 yıl önce kendisini iyileştiren doktorunu hiç unutmadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2013 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kanseri yenmesini sağlayan doktorunu hiç unutmadı

Antalya'da daha bir yıllık evliyken akciğer kanserine yakalanan Abdullah Orha, 6 yıl önce kendisini iyileştiren doktorunu hiç unutmadı. Orha, yılda 2-3 kez doktorunu ziyaret etmek için Antalya'dan Aydın'a geliyor.

Antalya'da yılın 3-4 ayı gündelik işlerde çalışan Abdullah Orha (51), iş bulamadığı yılın kalan bölümünü memleketi Karaman'da geçiriyor. 2007 yılında evlenen Orha, eşinin hamile kalmasıyla büyük bir sevinç yaşadı. Evliliğinin henüz birinci yılını doldurmadan baba olmak için gün sayan Orhan, kardeşinin ölüm haberiyle yıkıldı. Yaşadığı sacı ve stres nedeniyle zor günler yaşamaya başlayan Orha, şiddetli karın ve sırt ağrıları çekmeye başlayınca doktora görünmeye karar verdi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Dr. Ahmet Kılıç'a muayene olan Orha, kapsamlı tetkiklerin ardından akciğer kanseri olduğunu öğrenince ikinci kez yıkıldı.

EŞİYLE AYNI GÜN HASTANEYE YATTI

Kardeş acısı ve hastalık teşhisinin ardından sıkıntılı günler geçirmeye başlayan Orha Ailesi, Dr. Ahmet Kılıç'a umut bağladı. Doktorunun kendisini iyileştireceğini ve hayalleri yaşamaya kaldığı yerden devam edeceğine inanan Orha, umut ile ameliyat masasına yattı. Yaşanan stres nedeniyle erken doğumla karşı karşıya kalan Orha'nın eşi de Orha üst katta ameliyatta iken alt katta doğum yaptı.

Ameliyattan bir gün sonra Dr. Kılıç, Abdullah Orha'ya iki müjdeyi birden verdi. Dr. Kılıç, Orha'ya hem ameliyatının çok iyi geçtiğini hem de bir kızının dünyaya geldiğini haber verdi. Kızının adını doktoruyla birlikte koyan Orha, kızına 'Ayşe' ismini verdi.

Sıkıntılı günler geçiren Abdullah Orha, yaklaşık 6 yıl önce yakalandığı ağır düzeydeki akciğer kanserine karşı verdiği savaştan galip çıktı. Şu anda hayatına sağlıklı bir insan olarak devam ettiren Orha, kendisine ona yeni bir hayat yolunda destek veren doktoru Ahmet Kılıç'ı hiç unutmadı. Orha, bir süre sonra Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne atanan Dr. Kılıç'ı her yıl düzenli olarak senede 2-3 kez ziyaret etmeyi sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber