Eşi ve 4 çocuğuyla moloz yığını arasında yaşıyor

ANTALYA'da 20 yıl önce hazine arazisi üzerine ev ve mermer atölyesi inşa eden Teke Ailesi, 2006 yılında arazinin yeşil alana dönüştürülmesi sonrası evlerinin yıkılmasıyla sokakta kaldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Temmuz 2013 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eşi ve 4 çocuğuyla moloz yığını arasında yaşıyor

Ramazan ayını sokakta geçiren 6 kişilik Teke Ailesi, yaklaşık 3 yıldır moloz yığınları arasında yaşam mücadelesi veriyor.

Mermercilik yapan ancak düzenli bir işi oylayan 36 yaşındaki Alihan Teke, Antalya'nın Kepez İlçesi, Ayanoğlu Mahallesi'nde 20 yıl önce babası tarafından satın alınan fakat tapusu olmayan 4 dönüm hazine arazisine ev ve mermer atölyesi inşa etti. 2006 yılında hazırlanan imar planında ev ve iş yerlerinin bulunduğu arazinin yeşil alan olarak düzenlendiğini aktaran Teke, bu karar sonrasında evlerinin 2011 yılında belediye tarafından yıkıldığını söyledi.

YARDIM ÇAĞRISI YAPTI

Ev ve iş yerinin yıkılmasıyla arazilerinin bulunduğu alana çadır kurduklarını kaydeden Teke, eşi ve 4 çocuğuyla burada yaşamaya başladı. Aile olarak mağduriyetlerini belirtmek için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup gönderdiğini, birkaç ay sonra konunun inceleneceği yönünde yazı ulaştığını anlatan Teke, yazınını geldiğinin ertesi günü belediye ekiplerinin yaşadıkları çadırın elektriğini kesip su aboneliğini iptal ederek, yıktığını kaydetti. Alihan Teke, aynı araziye tekrar çadır kurduğunu, bir hafta önce yeniden yıkılmasıyla tamamen açıkta kaldıklarını belirtti.

MOLOZ YIĞINLARI ARASINDA HAYAT

Aynı arazide moloz yığınlarının çevresini bezlerle örten ve ağaçların altına eşyalarını toplayan Alihan Teke, eşi 40 yaşındaki Nezaket, kızları 14 yaşındaki Neslihan, 13 yaşındaki Nazmiye, 4 yaşındaki Nerivan ve 11 yaşındaki Abdullah ile yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Ramazan ayını moloz yığınları arasında kendilerine oluşturdukları ve 'Evimiz' dedikleri alanda tahtadan iki kanepe ve yer minderinde geçiren Teke Ailesi, yemeklerini tüpte pişirip, yaklaşık 200 metre uzaktaki çeşmeden su doldurarak ihtiyaçlarını karşılıyor. Evleri yıkıldıktan sonra yaklaşık 3 yıldır yaşadıkları üzüntüyü anlatan ve kendilerine yardım edilmesini isteyen Alihan Teke, arazilerinin iade edilmesini talep etti.

ÇOCUKLARIN DRAMI

Alihan Teke'nin eşi Nezaket Teke ise 200 metre uzaktan içme suyu taşıdıklarını, kendileri için hayatın çok zor geçtiğini söyledi. Çocuklarının yaz sıcağında hasta olmasından endişelendiğini aktaran Nezaket Teke, kış aylarında kamyonet kasasında yağmurdan ve soğuktan korunmaya çalıştıklarını belirtti. Evin en büyük kızı Neslihan da evlerinin olmamasından dolayı arkadaşlarıyla sorun yaşadığını, utandığını anlattı. Okula gittikleri dönemde mum ışığında ders yapmaya çalıştıklarını belirten Neslihan, kardeşleriyle gece uyurken korktuklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber