Doç. Dr. Özlenen Özkan: Recep gözlerini açtı, bizi tanıdı

TÜRKİYE'nin 5'inci yüz nakilli hastası olan Recep Sert'in ilaçlarının azaltıldığını belirten Doç. Dr. Özlenen Özkan, “Recep Sert'in bugün 5'inci günü, gözlerini açıp bizi tanıdı. 10- 15 gün sonra anlaşılır bir şekilde konuşmasını duyacağız" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Temmuz 2013 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doç. Dr. Özlenen Özkan: Recep gözlerini açtı, bizi tanıdı

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde 18 Temmuz günü gerçekleştirilen operasyonun ardından yüz nakli olan 27 yaşındaki Recep Sert'in ilaçlarının azaltıldığını belirtti. Doç. Dr. Özlenen Özkan, “Recep Sert'in bugün 5'inci günü, gözünü açıp bizi tanıdı. Her şey gayet yolunda gidiyor. Ailelerine henüz göstermedik. Daha iyi bir yüzle karşılaşmaları için yakınlarını birkaç gün daha göstermeyeceğiz. Ameliyat öncesine kıyaslandığı zaman normal bir insan yüzüne benziyor. Uğur Acar ve Turan Çolak'ta da böyleydi. Bu da bir süre sonra değişir ama son görüntüsü şu an ki halde olmayacak" diye konuştu.

Üst ve alt çene naklinin çok önemli bir operasyon olduğuna değinen Doç. Dr. Özkan, "Operasyondan önce konuşmaları çok net anlaşılmıyordu. Nakledilen çenede tüm dişler mevcut. Tahminen 10-15 gün sonra anlaşılır bir şekilde konuşmasını duyacağız" dedi.

'BİLİNCİ AÇIK'

Operasyona katılan Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melike Cengiz ise ameliyat sonrasında gelişebilecek sorunların önceden fark edilip erken müdahale olması nedeniyle hastanın yoğun bakımda bekletildiğini hatırlattı. Doç. Dr. Cengiz, şunları kaydetti:

“Bilinci açık, komutlara uymaktadır. Solunum ve kalp sistemiyle ilgili herhangi bir sorun yaşamamaktayız. Birkaç gün daha kontrollü bir şekilde yoğun bakımda kalması planlanıyor. Birkaç gün önce de komutlara uyuyordu, fakat daha hareketliydi. Bu hastaya zarar verebilir düşüncesiyle, kıpırdamadan durmasını karar verdik. Şu anda tam olarak sakin olduğunu, kendisi ifade edebildiği için uyutucu ilaçları, sakinleştirici ilaçları tamamen kestik."

Recep Sert'le işaretleşerek anlaştıklarını belirten Doç. Dr. Melike Cengiz, “Bizi duyduğunu ifade ediyor, ağrısının olup olmadığını ellerini sıkarak anlatıyor. Beslenmesine ise çok ince sondalarla devam ediyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber