Çelik: Danıştay kararı henüz bize ulaşmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2006 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Danıştay'ın Açıköğretim Lisesi'ne geçiş olanağı tanıyan hükmün yürütmesini durdurmasıyla ilgili olarak, "Danıştay kararı henüz bize ulaşmadı. Yarın bir değerlendirme yapacağım" dedi.

Hüseyin Çelik, Danıştay'ın kararının henüz bakanlığa ulaşmadığını söyledi.

Çelik, gerekli incelemeleri yaptıktan sonra konuya ilişkin yarın bir açıklamada bulunacağını belirtti.

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme de "Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'nin hukuki açıdan Açıköğretim Lisesi tanımına uymayan ve hülle olarak değerlendirilebilecek bir nitelik taşıdığını" söyledi.

Eşme, şöyle dedi:

"Bu nedenle Danıştay kararını, bu hüllenin ortadan kaldırılmasına yönelik hukuki bir çözüm olarak değerlendiriyoruz. Eğitim açısından bu karar olumlu yansımalara yol açacaktır. Çünkü çıkarılan yönetmelik, üniversitelerin lisans programlarına girme şansları çok az olan yüz binlerce meslek lisesi öğrencisine umut vermeye yönelikti. Yönetmelik, meslek lisesi öğrencilerine bir katkı getirmeyecek, sadece dershanelerdeki öğrenci sayısının artmasına yol açacaktı. Danıştay kararıyla bir yanlış düzeltilmektedir. Meslek lisesinde öğrenim gören öğrencilerimiz karardan olumsuz yönde etkilenmemeli, kendi kulvarlarında eğitimlerini sürdürmelidirler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber