Apartman aidatından artırdıklarıyla iftar yemeği verdiler

Afyonkarahisar'da bir apartmanda oturanlar, aidattan artırdıkları parayla mahalledeki vatandaşlara iftar yemeği verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2013 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Apartman aidatından artırdıklarıyla iftar yemeği verdiler

yıldır ramazan ayında mahalledeki vatandaşlara iftar yemeği verdi. Merkez Kayadibi Mahallesi Sarıışık Apartmanı'nda oturan 24 kişiden toplanan aylık 145 lira aidattan arta kalan parayla hazırlanan iftar yemeği, bina önündeki yola kurulan sofralarda vatandaşları bir araya getiriyor. İftara, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Sarıışık Apartmanı sakinleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Belediye Başkanı Çoban, yemeğin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayının unutulan bazı hasletleri de gün yüzüne çıkardığını vurguladı.

Apartman yaşamıyla komşuluk ilişkilerinin zayıfladığına değinen Çoban, şöyle konuştu:

"Apartman hayatıyla ziyaretler, ikramlar genelde azaldı ancak biz ramazanda fakirleri, eşi, dostu, yakın akrabayı, anne ve babayı hatırlarız. Komşuları da yine ramazan ayında davet ederek, hatırlarız. Bugün bu mahallemizde Sarıışık Apartmanı'nın 24 sakini, geçen yıl başlattıkları geleneği bu yıl da devam ettirdi. Sadece kendi apartmanlarında yaşayanları değil, herkesi davet ederek hem komşuluk ilişkilerini pekiştirmek hem de bu geleneği yaşatmak amacıyla güzel bir iş başlattılar. Bizi de davet ettiklerinde severek kabul ettik."

Çoban, uygulamanın tüm Afyonkarahisar'a örnek olmasını temenni ederek, bu tür sosyal faaliyetler sayesinde komşuluk ilişkilerinin daha da güçleneceğini belirtti.

Sarıışık Apartmanı yönetcisi Mehmet Yağdıran da 4 yıldır yöneticilik yaptığını, komşuluk ilişkilerinin apartmanlarda bitme noktasına geldiğini söyledi.

Apartman sakinleriyle görüşerek bu etkinliği yapmaya karar verdiklerini ve 2 yıldır uyguladıklarını bildiren Yağdıran, "İftar yemeği verelim, komşularımız bir araya gelsin, tanışsınlar, görüşsünler diye karar verdik. Apartman sakinleri yardımcı oldu, biz de vesile olduk. Cüzi bir aidatımız var. Bütün borçlarımızı ödedik, önümüzdeki kışın kömürünü aldık, elimizde kalan parayla da iftar yemeği verdik" diye konuştu. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber