Kıyafet özgürlüğü üniversite tercihini etkiledi

Üniversite tercihlerini yapan öğrenciler büyük kampüs, kıyafet özgürlüğü ve iş garantisi veren okulları seçti. Başörtülü öğrenciler, öğretim görevlilerinin tutumunu araştırarak seçimlerini yaptı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Temmuz 2013 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kıyafet özgürlüğü üniversite tercihini etkiledi

LYS tercihlerinin ardından, rehberlik uzmanları, ÖSYM tercih klavuzunun ağır akademik dili nedeniyle yanlış tercih yapan öğrenci sayısının bu yıl artacağı görüşünde birleşti. Öğrencilerin tercih yaparken üniversitede aradığı kriterler arasında ise en çok, büyük kampüs, değişik isimli bölümler ve başörtülü öğrenciler için de öğretim görevlilerinin tutumu yer alıyor. Üniversiteye geçiş için yerleştirme sonuçlarının açıklanması beklenirken, rehberlik uzmanları ÖSYM tercih klavuzunu eleştirdi. Uzmanlara göre klavuzun dili çok akademik ve öğrencinin seviyesine inemedi. Bu sebeple, klavuzu anlamadığı için yanlış tercih yapan öğrenci sayısının bu yıl artacağı düşünülüyor.

BÜYÜK KAMPÜS HAYALİ VAR

Öğrencilerin üniversite ve bölüm seçimlerinde ise farklı kriterleri bulunuyor. Uzmanlara göre, öğrencinin üniversiteyi seçmesinde büyük kampüs büyük rol oynadı. Başörtülü öğrencilerin kriterleri arasında ise, üniversitenin ve öğretim görevlilerinin tutumu belirleyici oldu. Tercih sırasında öğrencilerin gözünde üniversitenin ismi bölümden önce gelirken, yeni üniversiteler de tercih sebebi oldu. Maaş ve iş vaadiyle öğrenim hayatına başlayan üniversiteler, aileler ve öğrencilerinin değerlendirmelerinde artık ilk sıralarda yer alıyor.

Sorular için ortak havuz

ÖSYM'nin, soru kitapçığının yayınlanmaması ve soruların sonraki yıllarda da soruların havuzda tutularak tekrar kullanılması tepki çekmeye devam ediyor. Adaylar soruları göremeyecekleri için uygulamaya karşı çıkarken, ÖSYM yetkilileri, aynı soruların farklı yıllarda kullanılmasının adaylara avantaj sağlayacağını belirtiyor.

Cevap kağıdı çöpten çıktı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 8 Haziran'da SBS'ye giren Alaçam Ortaokulu öğrencisi Yunus Emre Aktaş'ın (14) soru kitapçığı ve cevap kağıdı, bir gün sonra çöpte bulundu. Baba Hasan Aktaş cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı ise konuyla ilgili inceleme başlatıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber