Kızı böbrek yetmezliğinden öldü, oğluna böbreğini verdi

Antalya'da kızı kronik böbrek yetmezliğinden ölen Ayşegül Köroğlu, aynı hastalığı çeken oğlu 6 yaşındaki Halil İbrahim'i böbreğiyle hayata bağladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Temmuz 2013 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kızı böbrek yetmezliğinden öldü, oğluna böbreğini verdi

Antalya'da kızı kronik böbrek yetmezliğinden ölen Ayşegül Köroğlu, aynı hastalığı çeken oğlu 6 yaşındaki Halil İbrahim'i böbreğiyle hayata bağladı. Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde oturan 37 yaşındaki Ahmet ve 32 yaşındaki Ayşegül Köroğlu çiftinin 6 yaşındaki çocukları Halil İbrahim Köroğlu'na 1.5 yıl önce böbrek hastalığı teşhisi konuldu. İlaç tedavisi gören çocuğun böbrekleri 8 ay önce tamamen iflas etti. Doktorlar, diyalize girmeye başlayan Halil İbrahim'e böbrek nakli yapılması gerektiğini söyledi.

İLK ÇOCUĞUNU KAYBETTİ

2003 yılında ilk çocuğu Ummahan Nur'u 4 yaşındayken böbrek yetmezliğinden kaybeden Ayşegül Köroğlu, Halil İbrahim'i de aynı hastalığa kurban vermemek için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne koştu. Oğluna böbreğini vermek için gönüllü olan Köroğlu'nun böbreğinin çocuğa uyumlu olduğu belirlendi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından anneden alınan böbrek başarılı geçen operasyonla Halil İbrahim'e nakledildi.

'AYNI ACIYI YAŞAYAMAZDIM'

Oğluna böbreğini verdiği için çok mutlu olduğunu söyleyen anne Köroğlu, "2003 yılında ilk çocuğumuzu böbrek yetmezliğinden kaybettik. Halil İbrahim'e de aynı teşhis konulunca büyük üzüntü yaşadık. Doktorlar 'nakil olmak zorunda' deyince hiç düşünmeden böbreğimi verdim. Aynı acıyı bir kez daha yaşamazdım. Çok şükür oğlum sağlığına kavuştu. Bu nedenle çok mutluyum" dedi.

Böbreğiyle hayat veren annesine teşekkür eden Halil İbrahim ise "Annem beni hastalıktan kurtardı. Biraz acım var ama nakil olduğum için çok mutluyum. Artık ben de arkadaşlarım gibi koşup oynayabileceğim" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber