Sedefçi, 5. dönem için aday adaylığını açıkladı

1989'da olduğu kadar iddialı ve heyecanlı olduğumu düşünerek bir kez daha aday adayı olmayı düşündüm ve partime başvurumu yaptım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2013 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, belediye başkanlığı seçimleri için aday adaylığını açıkladı.

Sedefçi, CHP Edirne İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, belediye başkanlığı görevine başladığı 1989'daki heyecan ve iddiasını koruduğunu söyledi.

SODEP ile 1983'te başladığı siyaset hayatını CHP'de sonlandıracağını belirten Sedefçi, partisiyle gurur duyduğunu kaydetti.

Edirne'yi dünya kenti haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Sedefçi, "1989'da olduğu kadar iddialı ve heyecanlı olduğumu düşünerek bir kez daha aday adayı olmayı düşündüm ve partime başvurumu yaptım. 1989'da göreve geldiğimizde Edirne bir köy gibiydi ve biz büyük emeklerle tam 20 yıl muhalefette görev yaparak Edirne'yi bu hale getirdik" diye konuştu.

Sedefçi, yapılan bir ankette Edirne'nin yüzde 51 oyla CHP'nin birinci geldiği şehir olduğunu ifade ederek, "Bu başarı hepimizindir. Yüzde 51 yetmez, yüzde 65 oy Edirne'ye yakışır. Kendime ve örgütüme güveniyorum, bu işi başaracağımızı düşünüyorum" dedi.

Aday adayı olmak için görevinden istifa eden eski il başkanının, kendisini sosyal belediyecilik yapmamakla eleştirdiğini belirten Sedefçi, Edirne halkına birçok sosyal hizmet sunduklarını, bunu yaparken de Cumhuriyet değerlerine sahip çıktıklarını kaydetti.

Sedefçi, belediye başkanlığının göründüğü kadar kolay bir iş olmadığını söyleyerek, şöyle devam etti:

"İddialı, yürekli ve gözü kara olmazsan, kelleyi koltuğa almazsan hiçbir şey yapamazsın. Belediye hem cennet hem cehennem gibidir. Orada günde 3 saatte tüm mevsimleri yaşıyorum. Eğer yüreği yetiyorsa birilerinin, gelsin bu işi yapsın. İlk dönem çıraklık, ikinci dönem kalfalık, üçüncü dönem ustalık. Şu an ustalığı geçtik, artık uzmanlaştık biz. Şu anda her şeyi anında çözüyoruz. Düşüneyim, taşınayım, kaşınayım yok. Çalışkan, yürekli, gözü kara olacaksın ve karar vereceksin."

Bir gazetecinin, "Aday adaylığınızı açıklamadan önce parti üst yönetiminden bir işaret aldınız mı?" sorusuna da Sedefçi, "Her aday adayı gibi ben de partime başvuru yaptım. Bir sinyal almış değilim. Aday olacağımı planlıyorum" yanıtını verdi.

Basın toplantısına, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, İl Başkanı Oktay Bozkurt, Merkez İlçe Başkanı Harika Türkay ve partililer katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber