YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz, CHP'ye danışman oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Şubat 2006 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAYIN T. HATİPOĞLU'NUN BASIN AÇIKLAMASI

Sayın Deniz Baykal

CHP Genel Başkanı

YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Halil Kemal Gürüz'ün Cumhuriyet Halk Partisi'ne danışman olduğunu basından öğrenmiş bulunuyoruz. Üzüntümüz sonsuzdur. Türkiye'de CHP'ye danışman olmaması gereken tek kişi Gürüz'dür.

Kemal Gürüz, öğrenciler, öğrenci velileri ve öğretim elemanları üzerinde olumsuz iz bırakmış ve Türk halkının nefret ettiği bir kişidir. Başkanlıktan ayrıldıktan sonra, siyaset düşündüğünü açıkladığı halde, görüşüne yakın partilerden iki yıldır çağrı almamıştır. Ömrünü sol düşünce düşmanlığına adamış, solcuların tümüne ?komünist? olarak görmüş, yönetici olduğu dönemlerde sol düşüncede olan öğretim elemanlarına zarar vermiş bir kişinin CHP'de yer alması düşündürücüdür.

Kanımız o ki, siz bu zatı tanımıyorsunuz. Tanıtmak isteriz. CHP özerklikten, parasız öğretimden, üniversitenin kurullar eliyle yönetilmesinden yana bir partidir. Gürüz ise, bunların tam karşısındadır. Kendisi seçkinci, atamacı, kışlacı ve pentagoncu bir üniversite ister. Bütün bunlar bilinmeyen şeyler değildir. TÜSİAD için hazırladığı raporda görebilirsiniz.

Cumhurbaşkanımız A. Necdet Sezer ile üç yıllık YÖK Başkanlığı döneminde bir kez olsun ?merhaba? dememiştir. O'nun tarafından atanan rektörlere yapmadığı eziyet kalmadığı gibi, Cumhurbaşkanımıza dolaylı yoldan küçültücü sözler söylemiştir. Kamuoyunda nefretle anılan böyle bir kişinin CHP'ye danışman atanmasını doğrusu içimize sindiremiyoruz.

Kemal Gürüz'ün görüşlerine en uygun parti bizce MHP'dir. Bu parti olmadığı durumda ANAP, DYP ve AKP olabilir. Ama, olamayacağı tek parti CHP'dir. Dünya görüşüne yakın olan bu partiler kendisini çağırmıyor. Çünkü bu zat, partiye oy kazandırmaz, oy kaybettirir. Onlar bunu görürken, CHP gibi bir partinin bunu görmemesi ilginçtir. Partide bu zatı tanıyan o kadar çok insan var ki, bizim uyarmamıza gerek olmaması gerekir.

Gürüz'le ilgili birkaç söz:

*?? KTÜ'ye rektör olarak atandığı günlerde, derslerinde başarılı olanlara ?dokuz ışık' kitabını hediye ederdi. Yarışmalarda derece alan öğrencilere, ?üç hilalli' ödüller verirdi? Önce sıkı ülkücüydü, bir ara Musevi dostu oldu, şimdilerde daha çok aşırı laikliğe oynuyor. Hangi dönemde, hangi merkezi güçlü görüyorsa, ona yaslanıyor, Gürüz? (DB Tercüman, Serdar Arseven, 25. 06. 2003).

*?Üniversitelerde 12 Eylül artığı solcular var? (Mersin Ü. Eski Rektörü V. Ülkü'ye TV'de söylediği söz, 1999).

*Bir kentte (Trabzon) rektörün görevden alınması için 100 bin imza toplanan tek rektör Gürüz'dür.

Sayın Baykal,

Basından öğrendiğimize göre, ?Gürüz'ün deneyimlerinden yararlanacağız? demişsiniz. Partinizde deneyimi Gürüz'ü onlarca katlayan ve Derneğimiz üyesi olan çok arkadaşımız vardır. Bunlar yıllardır eğitim komisyonunuzda çalışmaktadırlar. Gürüz'ün orada olması en azından onlara saygısızlıktır. CHP, kendindeki değerleri göremiyor ve CHP düşmanı bir kişiye muhtaç duruma düştüyse, yazıklar olsun.

Kemal Gürüz CHP'de danışman olduğu sürece, Dernek olarak, üyeniz olan ve olmayan bütün öğretim elemanlarına, öğrencilere ve öğrenci velilerine, Gürüz'ün partiden uzaklaştırılması ve kınanması için çağrı yapmak zorunda kalacağız. Parti başkanı olarak siz, çevrenizde, ?Kemal Gürüz partiye oy getirir? diyen birisine rastlarsanız, yazdıklarımızı ve çağrımızı geri çekmeye hazırız.

Bilgilerinize saygılarımızla sunarız.

Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu Öğr. Gör. C. Suay Karaman

Genel Başkan Genel Sekreter

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber