Yeşil Kart, Doğu'da resmi nikah sayısını artırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2006 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yıllarca "imam nikahı" ile yaşayan çiftlerin, yeşil kart çıkartabilmek için resmi nikah yaptırdıkları bildirildi.

Doğu'da, yıllardır resmi nikahın öneminin anlatılmasına, belediyelerin toplu nikah törenleri organize etmesine rağmen halen "imam nikahı" ile yaşayan çiftler, kendileri ya da çocukları hastalandığında, sosyal imkanlardan faydalanmak için resmi nikah kıyılması gerektiğini öğreniyor.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı Evlendirme Memuru Levent Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeşil kart sayesinde, çok sayıda çiftin resmi nikahını kıydıklarını anlattı.

Özellikle bölgenin kırsal kesimlerinde resmi nikah olmaksızın yaşayan bu çiftlerde kadının resmi nikah istemesine karşın erkeğin konuya duyarsız kaldığını belirten Çelebi, söz konusu sağlık hizmeti olunca, duyarsızlığın yerini pişmanlığın aldığını ifade etti.

"YEŞİL KART YILDIRIM NİKAHI YAPTIRIYOR"
Resmi nikahsız yaşayan çiftlerin kendileri ya da çocukları hasta olduğu zaman adeta "yıldırım nikahı" kıydırdığını ifade eden Çelebi, şunları söyledi:
"Yıllarca resmi nikah yapmamakta direnen koca, eşi ya da çocukları hastalandığı zaman soluğu evlendirme dairesinde alıyor. Bize gelip, (Eşim hastanede ve tedavi masraflarını karşılayamıyorum. Yeşil kart için bizim 'çok acil' resmi nikahımızı kıyın) şeklinde taleplerde bulunan vatandaşlar var." Yeşil kart sayesinde imam nikahlı çiftlerin sayısında azalma olduğunu anlatan Çelebi, bu konuda yeşil kartın toplu nikahlardan daha etkili olduğunu vurguladı.
Çelebi, söz konusu bölgelerdeki gençlerin, bu tür sıkıntıları yaşamamak için evlenmeye karar verdiklerinde resmi nikahlarını da yaptırdıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber