Halk otobüs şoförlerine saldırılar

Eskişehir Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Hürcan Alhan, Gazipaşa ve Kuyubaşı mahallelerine giden otobüslerin şoförlerine yönelik yaşanan saldırıların, otobüslere kamera takılmasıyla biraz olsun giderileceğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2013 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Halk otobüs şoförlerine saldırılar

Oda Başkanı Hürcan Alhan, Gazipaşa ve Kuyubaşı otobüs hatlarında çalışan şoförlerin can güvenliğinin olmadığını söyledi. Alhan, bazı vatandaşların otobüslere bilet basmadan bindiğini anlatarak, "Niye basmadıklarını sorduğumuz zaman araçları taşlıyorlar. Oranın yolcusu senin bir bakışından bile huylanabiliyor. Burada çalışan şoförlerimizin can güvenliği de tehlikede" dedi.

Tek çözümün bu mahallelere araç göndermemek olduğunu ifade eden Alhan, "O zaman da arka mahallelerimiz mağdur oluyor. Bu yüzden vicdanen rahatsız oluyoruz. Eğer araçlara kamera takılırsa sıkıntıların azalacağını düşünüyoruz. Kamera olsa sorun çıkaran insanları tespit ederek emniyete başvurabiliriz" diye konuştu.

Eskişehir'de dört ya da beş otobüste kamera olduğunu belirten Alhan, sözlerine şöyle devam etti:

"Onları da kendi bütçelerimizle taktırdık. Yaz mevsiminde gelir zaten düştü. Okullar kapandı, Ramazan dolayısıyla kimse evlerinden çıkmak istemiyor. Bu yüzden de üyelerimiz para kazanamıyor. Bir de araçlarına kamera taktırın diyemiyoruz. Araç içlerinde bulunan bilgilendirme ekranlarına reklam alınarak kamera taktırılabilir."

Oda Başkanı Hürcan Alhan, ayrıca, tekli biletlerde 60 dakikalık aktarma süresi olduğunu hatırlatarak, yolcuların bu konuda da çok problem yaşadığını kaydetti. Tramvaydan indikten sonra 25 dakika sonra otobüse aktarmalı binen vatandaşın biletinin okunmadığını ifade eden Alhan, "Bunu Estram yetkililerine ilettik. Bu hem onlara hem de bizlere gelir kaybı yaşatıyor. Bu sorun 1 Ağustos'a kadar çözülmezse gelen yolcunun bileti aktarma yapmıyorsa o yolcuyu arabaya almayacağımızı söyledik. Yönetmelikte de böyle deniyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber