Erdoğan ?kaçak vekil' avında

Haber Giriş : 11 Şubat 2006 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'li milletvekillerinin Genel Kurul'a katılmaması Başbakan'ı kızdırdı. Meclis'e baskın yapan Erdoğan, grup yöneticilerinden bu konuda acil önlemler almalarını istedi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, AKP'deki devamsız milletvekillerinin peşine düştü. Kurmaylarını da bu konuda uyaran Erdoğan, devamsızlığa dikkat etmelerini istedi. AKP yönetimi de, devamsızlığı azaltmak için formüller aramaya başladı.

Başbakan, devamsız vekilleri tespit etmek için geçen hafta Meclis Genel Kurulu'na adeta baskın yaparak, vekilleri şaşırttı. Milletvekillerini sık sık devamsızlık konusunda uyaran Erdoğan, son yapılan AKP grup toplantısında da, ?Milletvekillerinin asıl görevi Meclis'e gelmektir. Devamsızlık yapmayın. Sizden rica ediyorum, mutlaka Meclis çalışmalarına katılın? dedi. Meclis'e gelmese de çalışmaları takip ettiğini vurgulayan Başbakan, karar yeter sayısının bulunamaması nedeniyle çalışmalara ara verilmesinin hiç doğru olmadığını söyledi.

Başbakan, grup başkanvekilleri ve komisyon başkanlarına da toplantıları Genel Kurul saatlerine göre yapmaları talimatını verdi. Başbakan'ın talimatı üzerine Plan ve Bütçe Komisyonu dışındaki komisyon toplantılarının Genel Kurul saati dışında yapılması kararlaştırıldı.

Vekiller uyarıldı

Grup Başkanvekilleri de, milletvekillerini çalışmalara katılmaları konusunda uyardı. Bu arada grup başkanvekilleri, Meclis çalışmalarına katılan milletvekillerini tespit etmek için Genel Kurul'da karar yeter sayısı aramaya başladı. Grup yönetimi, Meclis Genel Kurulu'nda olan milletvekillerinin cep telefonlarına da, ?Çalışmaları takip ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz? mesajı geçti.

Başbakan, geçtiğimiz haftada Genel Kurul'a geç saatlerde gelerek, adeta baskın yaptı. Başbakan'ı karşılarında gören milletvekilleri şaşırırken, ?Her toplantıda devamsızlıktan şikayet etmekten bıktı ve Genel Kurul'a gelerek mesajını vermek istedi? yorumunu yaptılar.

AKP Adana Milletvekili Zeynep Ayhan Tekin, ?Başbakan gelmeden önce içeride 25 kişi vardı. Başbakan'dan sonra içerisi doldu. Uykudan kalkanlar geldi? diye konuştu.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber