MEB'de 465 kişi mahkeme kararıyla görevlerine iade edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2006 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, görev yeri değiştirilen 987 personelden 465'inin, mahkeme kararıyla görevini iade edildiğini bildirdi.

Çelik, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın yazılı soru önergesine verdiği cevapta, 58. ve 59. Hükümet döneminde, bakanlığına bağlı merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personel öğretmen ve yöneticilerden; soruşturma, istek, idari teklif ve hizmetin gereği gibi nedenlere bağlı olarak 987 kişinin görev yerinin değiştirildiğini kaydetti. Çelik, bu personelden 465'nin mahkeme kararlar doğrultusunda görevlerine iade edildiğini ifade etti.

Mahkeme kararı uygulandıktan sonra yeniden görev yeri değiştirilen 63 kişiden 24'ünün, farklı soruşturma sonucu valilik teklifine göre; 39'unun ise hizmetin gereği olarak görev yerlerinin değiştirildiğini kaydeden Çelik, görev yerlerinin değiştirilmesi nedeniyle haksız yere mağdur oldukları gerekçesiyle 15 kişinin bakanlık aleyhine tazminat davası açtığını bildirdi. Bu davalardan 4'ünün ilgiler lehine sonuçlandığını belirten Çelik, 2005 yılında 8 bin 500 YTL tazminat ödendiğini ifade etti.

Bakan Çelik, Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ın, mahkeme kararlarının uygulanması amacıyla 6 defa görevinden ayrıldığı ve yine mahkeme kararı uyarınca yeniden görevine iade edildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber