Gül: Danıştay'ın kararı yanlış ve tehlikeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2006 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Danıştay'ın okul dışında başörtüsü takan öğretmene ilişkin kararını "yanlış ve tehlikeli gördüğünü" söyledi.

Gül, 7. Cidde Ekonomik Forumu'na katılmak üzere Suudi Arabistan'a hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda gazetecilerin konuya ilişkin soruları üzerine, şöyle konuştu:

"Doğrusu bunu kaygıyla karşılıyorum ve hayretler içinde kaldık. Türkiye'nin giderek demokratikleşme eğilimine ters bir davranıştır bu. Bu yaklaşımın altında negatif özgürlükler anlayışı vardır. Bu anlayış bildiğiniz gibi otoriter, diktatör rejimlerin felsefesidir. Halbuki Türkiye giderek demokratikleşen, bireyin, toplumun haklarının daha da genişletilmesine doğru bir yöneliş içindedir. Bu, Türkiye'nin yönelişine ters bir karardır."

"Bizim anlayışımız hep pozitif özgürlüklerden yanadır. Bu açıdan kararı yanlış ve tehlikeli görüyorum" diyen Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü böyle bir yaklaşımla giderek, yarın oruç tutan bir öğretmeni bile, (öğrenciye yanlış örnek oluyor) diye suçlarsınız. Çünkü görebildiğim kadarıyla bu karar dini bir vecibeyi yanlış bir örnek olarak gösteriyor. Bunlar çok tehlikeli ve yanlış şeylerdir, umut ederim ki düzelir. Bütün bu kararlar alınırken, şu herkesin zihninde olması gerekir ki Türkiye giderek özgürleşen, demokratikleşen, sivil alanı daha da genişleten bir toplum olacaktır. Buna kararlıyız. Toplum olarak, meclis olarak, hükümet olarak kararlıyız. Bu bakımdan bu kararın ciddi şekilde kamuoyunda büyük bir olgunlukla tartışılacağını ve herkesin bir kez daha düşüneceğini ve yanlışlarını düzelteceğini tahmin ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber