Başkan Tuna mahalle sakinleriyle iftarda buluştu

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, iftarda Turgut Türkalp Mahallesi’ne konuk oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkan Tuna mahalle sakinleriyle iftarda buluştu

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, iftarda Turgut Türkalp Mahallesi'ne konuk oldu.

Mahalle sakinlerinin iftar davetine katılan Başkan Tuna'ya eşi Aydan Tuna'da eşlik ederken, programa ayrıca MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, belediye meclis üyeleri ve Turgut Türkalp Mahalle Muhtarı Şemsettin Akar'da katıldı.

Mahallesi sakinlerinin 'imece' usulüyle hazırladığı iftar yemeğinde konuşan Tuna, vatandaşlara teşekkür ederek Ramazan aylarını kutladı. Mahalle halkının davetlisi olarak geldiği iftar programının çok farklı bir anlamı ve önemi olduğunu vurgulayan Tuna, dayanışma olgusunu en güzel ifade eden bu resim karesi içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Tuna, “Çok özel bir iftar yemeğinde sizlerle bir araya gelmekten büyük şeref duydum. Bugün burada açtığımız iftarın çok farklı bir anlamı ve önemi var. Vatandaşlarımız evlerinde hazırladıkları yiyecek ve içecekleri buraya getirerek bu milletin özü olan paylaşma, birbirine sahip çıkma ve dayanışma olgusunu göstermişlerdir. Olanın olmayana destek çıktığı mübarek Ramazan ayının özelliği de budur. Dinimizce 'komşusu açken tok gezen bizden değildir' esasıyla böyle güzel bir iftarda bir arada olduk. Allah hepinizden razı olsun. Emeklerinizi ibadet kabul etsin. İnşallah bu iftar günlerinin birçok mahallemizde geleneksel hale getirilmesini temenni ediyorum. Paylaşmayı, dayanışmayı, dostluğu ve kardeşliği hep birlikte yaşarız ve yaşatırız. İftar programında emeği geçen ve katkı sunan tüm hanımefendilere, belediye meclis üyemiz Mehmet Çivi'ye ve meclis üyelerimize, mahalle muhtarımıza, mahalle sakinlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

MHP Mersin Milletvekili Ali Öz ise, Ramazan ayında birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilen iftar programına katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, tüm mahalle sakinlerinin Ramazan ayını kutladı ve programda emeği geçen herkesi tebrik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber