Oyuncak Müzesine ziyaretçi akını

Türkiye'nin 4'cü oyuncak müzesi olma özelliğini taşıyan Gaziantep Oyuncak Müzesi, aynı zamanda dünyanın en eski oyuncaklarını bünyesinde bulunduruyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Oyuncak Müzesine ziyaretçi akını

Gaziantep Oyuncak Müzesi açılmasının üzerinden yaklaşık 4 ay gibi bir süre geçmesine rağmen 60 bin ziyaretçiyi ağırladı. Bey Mahallesi'nde iki katlı tarihi bir binada yer alan müzede hem çocukların hem de büyüklerin beğeni ile izlediği bu müze, büyükleri geçmiş yıllara götürüyor. Türkiye'de ilk örnekleri 1960'lı yıllarda Fatoş bebekle başlayan oyuncaklar, bu tarihten itibaren oyuncak sektörü hızla gelişti. Dünyada ise oyuncağın tarihi oldukça eski. Oyun ve oyuncak ilk çağlardan beri yaşayarak günümüze kadar gelirken, fabrikasyon ya da yapım yeri ve yaklaşık yılı belli olan oyuncaklar da 1700'lü yıllara kadar gidebiliyor. Gaziantep Oyuncak Müzesi'nde de 1700'lü yıllardan kalma bir oyuncağı bulabiliyorsunuz.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, çocukların teknoloji döneminde bilgisayara esir düştüğünü, bu açıdan eskiden çocukların neler ile oynamalarını bilmeleri açısından oyuncak müzesinin önemli olduğunu vurguladı. Gaziantep'in kültür ve sanat boyutuna yeni bir halka kazandırdıklarını işaret eden Güzelbey, "Oyuncak Müzesi sadece Gaziantep'e değil tüm dünyaya hizmet edecek. Bugün çocuklarımızın çoğu bilgisayara esir düşmüş vaziyette. Ama bu müzeyi gezdikleri zaman eskiden çocukların nelerle mutlu olduğunu ve nelerle eğlendiklerini net bir şekilde öğrenecekler" dedi.

Gaziantep'in, Avrupa Çocuk Dostu Kentler Birliği'nin Türkiye'den üyesi olan tek şehir olduğunu belirten Başkan Güzelbey, müzenin tarihi bir mekanda açılmasının ayrı bir öneme sahip olduğunu kaydetti. Uzman 5 personelin hizmet verdiği müze her gün 8.30 ile 17-30 saatleri arasında ücretsiz olarak hizmet veriyor. Müzenin bağışlarla gelişebileceğini belirten müze yetkilileri ise, şu anda oyuncak bağışı taleplerini aldıklarını ve oluşturulacak komisyonun seçimiyle yeni oyuncakları müzeye kazandıracaklarını ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber