Unakıtan:Artık bütçe açıkları devrini kapatıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Artık bütçe açıkları devrini kapatıyoruz. Bütçe açıkları değil, bütçe fazlalıkları görecek bu millet" dedi.

AK Parti Çatalca İlçe Teşkilatı 2. Olağan Kongresi'nde konuşan Unakıtan, AK Parti'nin Türkiye'ye yeni bir ruh ile yeni bir hizmet anlayışı getirdiğini belirterek, partinin kurulduktan 1 yıl sonra iktidara geldiğini kaydetti.

Unakıtan, "Herkes o zaman büyük bir üzüntü ve umutsuzluk içindeydi. Ülke karanlıklara boğulmuştu. Şimdi Türkiye nereden nereye geldi... Uçurumun kenarına gelmiş bir ekonomi vardı. Dış politikada yüzümüze bakan yoktu. O günlerden bugünlere geldik" diye konuştu.

İktidara geldiklerinde 50 katrilyon lira açık bulunduğunu ve 3 yılda açıkların kapatıldığını vurgulayan Unakıtan, geçen bütçe açığının 50 milyar YTL'den 9.5 milyar YTL'ye düşürüldüğünü bildirdi.

Maliye Bakanı Unakıtan, ekonomide güven ve istikrarın önemine işaret ederek, aynı politikalara devam edeceklerini söyledi.
Unakıtan, sosyal devlet anlayışı içinde pek çok hizmet gerçekleştirdiklerini, bu yıl liselere de kitapları bedava dağıtacaklarını anlatarak, "Başbakan talimat verdi, ben de parayı ayırdım" şeklinde konuştu.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, salondan bir partilinin "Parayı nereden buluyorsunuz?" demesi üzerine şunları söyledi: "Paranın bereketi geldi, koyacak yer bulamıyorum. Düzgün, dürüst çalışırsanız, alnınızın terini çalıştığınız işe katarsanız, oraya bereket, başarı geliyor. 3 yıl önce, 'Bu Türkiye nasıl düzelir, bütçe nasıl düzelir' diyorduk. Şimdi Avrupa ülkelerinin açık verdiği bir zamanda bizim açıklar düştü."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber