2 öğrencinin cesedine ulaşıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2006 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aladağlar'da çığ altında kalan 2 kişinin daha cesedine ulaşıldı. Çığ felaketinde ölen dağcıların sayısı 4'e yükseldi.

Aladağlar'da bulunan Büyük Demirkazık ve Küçük Demirkazık Dağları arasındaki Karayalak Vadisi Çelikuyduran bölgesinde çığ düşmesi sonucunda ölen Hacettepe Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübüüyesi 4 öğrencinin, Bahar Ünal, Nilgün Acar, Zümrüt Işık ve Soner Kolçak olduğu bildirildi.

Niğde Valisi Gündüz Beder, daha önce çığ altından ölü olarak çıkartılan Bahar Ünal ve Nilgün Acar'dan sonra arama-kurtarma ekiplerince Zümrüt Işık ve Soner Kolçak'ın cesetlerine de ulaşıldığını bildirdi.

Bu arada jandarma helikopteriyle kamp bölgesinden alınarak, Çukurbağ Köyü'ne getirilen diğer 10 öğrenci, Aladağlar'da rehberlik yaptığı bildirilen Salim Üçer'in evinde konuk ediliyor.

Bu öğrencilerin isimlerinin de Çağrı Ümüray, Reyhan Sönmez, Altun Özcan, Barış Ateş, Derviş Kızıltepe, Selahattin Gönen, Filiz Saral, Dilşat Üçöz, Serpil Baybörü ve Hakan Moda olduğu belirtildi.

Vali Beder, kamp bölgesinden jandarma helikopteriyle alınarak Çukurbağ Köyü'ne getirilen 10 öğrenciyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Beder, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi: ''Dört arkadaşlarını kaybettiler. Psikolojik durumları iyi olmadığı için sizlerle görüştüremiyoruz. Çocuklarımız Niğde Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirilecek. Çocuklarımızın hepsinin ailelerine bilgi verildi. 10 çocuğumuz için endişelenecek bir durum yok. Ancak üzülerek ifade ediyorum ki çocuklarımız tırmanışı izinsiz yapmışlar. Dağa tırmanmak için buraya gelenlere sizin aracılığınızla seslenmek istiyorum. Güvenlik güçlerimize haber vermeden kesinlikle tırmanış yapılmamalı. Öğrencilerimiz izinsiz çıktıkları için ayrıca ifadelerine de başvurulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber