Bakan Çelik: Pikniğe de okul kıyafetiyle mi gidecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2006 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenin okula giderken hangi kıyafetle gideceğinin belli olduğunu belirterek, ?Ancak öğretmen hafta sonu pikniğe gittiği zaman aynı kıyafetle gitmek zorunda değildir" dedi.

Çelik, çeşitli açılışlar ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Tokat'ta, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Zehra Seyfikli'den üniversite hakkında bilgi alan Çelik, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

?Danıştay tarafından okula gidiş gelişlerde başörtüsü takan bir öğretmenin, idarecilik yapamayacağı? yönünde verilen kararı değerlendiren Çelik, şunları söyledi: ?Öğretmenin okula giderken hangi kıyafetle gideceği bellidir. Ancak öğretmen hafta sonu pikniğe gittiği zaman aynı kıyafetle gitmek zorunda değildir. Bir öğretmenimiz bluejean giydi diye (Efendim sokakta benim öğrencim beni böyle görürse olmaz) şeklinde bir yaklaşım olamaz. Bir kasap, kasap dükkanındaki kıyafetiyle evdeki çoluk çocuğu arasındaki kıyafeti veya bir düğüne giderken giydiği kıyafeti aynı şey değildir. Doktorun hastanede giydiği kıyafetle normal hayatındaki kıyafeti aynı değildir. Olmak zorunda da değildir. İnsanları tek tip kıyafet giymeye zorlamak demokratik olarak, hukuk sistemi içerisinde, kabul edilebilir bir şey değildir. Dolayısıyla biz çok fazla insanın giyimiyle, kuşamıyla, saçıyla, sakalıyla, bıyığıyla uğraşmayalım. Gelin şu kafanın içiyle uğraşalım. Türkiye bunlarla mı uğraşacak, Allah aşkına...?
Çelik, (neden bu karar alındı?) şeklindeki soruyu ise, ?Onu alanlara sormanız lazım? diye yanıtladı.

KATSAYI UYGULAMASI

Çelik, YÖK'ün meslek lisesi mezunlarına uygulanacak ÖSS ek puan katsayısının düşürülmesine ilişkin uygulaması hakkında Danıştay'ın durdurma kararı ile ilgili bir soru üzerine de şunları kaydetti: ?Anadolu Ajansı'na dün akşam bu konuyla ilgili açıklama yaptım. Bu 0.08 ile 0.24 katsayısı ile ilgili alınan karar yanlıştır. Bakın bu Anadolu Öğretmen liseleri ile ilgili olarak gündeme geldi. Sanırım yapılan itiraz da Anadolu Öğretmen liseleri öğrencileri tarafından yapılmış. Biz çekirdekten, daha ilköğretimi bitirmiş olan öğrencileri Anadolu Öğretmen liselerine alarak daha kaliteli, motivasyonu açısından ruhen hazır olan öğretmenler yetiştirmek istiyoruz. Ve yükseköğretim kurumlarına, onların gitmesini istiyoruz. Yükseköğretim, öğretmen yetiştiren yükseköğretim kurumlarını tercih ettikleri zaman da Anadolu Öğretmen liseleri öğrencilerine burs veriyoruz. Ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak ciddi burslar veriyoruz. YÖK tarafından alınmış o karar yanlış bir karardı. Ve Anadolu Öğretmen liselerinin varlığını hiçe sayan ve onları adeta anlamsız hale getiren bir karardı. Bence bu düzeltme isabetli olmuştur.?

Danıştay'ın kararı ile öğretmen kalitesinin artması için eskiden var olan bir fırsatın tekrar iade edildiğini vurgulayan Çelik, ?Bunu hayırlı bir karar olarak görüyorum. Yani alınan bu karar Anadolu Öğretmen lisesi camiasını sevindirmiştir. Tabi bu meslek liseleri için de emsal teşkil edecek bir karardır. Kendi alanlarında bir yükseköğretim ku

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber