Erdoğan: Meslek liseleriyle ilgili olarak üzerlerine düşeni yaptık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2006 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, meslek liseleriyle ilgili olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını kaydederek, "Bu konu için maalesef YÖK ne yaptı, Danıştay ne yaptı, bu konuyu reddetti. Bunu anlamak mümkün değil" dedi.

Erdoğan, AKP Mersin Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, eğitim konusunda yaptıkları çalışmaları da değerlendirdi. Erdoğan, şöyle konuştu:
"Sınıf öğretmenliğinden alan öğretmenliğine geçiyoruz. Yani artık din kültürü ve ahlak bilgisi dersini ilahiyat mezunları verecek. Uygun olan odur. Ama 'Din kültürü ve ahlak bilgisi dersini ilahiyat mezunları niye versin' diyenler olabilir. Niye? Çünkü bunlar ideolojik yaklaşımlar...

Halen ilahiyat fakültelerine öğrenci almamak suretiyle adeta ilahiyat fakültelerini kapatma gayreti içerisindeler. Kimse, bu konularda belli mevkilere, makamlara gelmiş olanlar bana laf yetiştirmeye kalkmasınlar. Ülkede din kültürü dersi öğretmenine ihtiyaç var mı, yok mu? Bunun yanında Diyanet İşleri Başkanı, '16 bin camide imama ihtiyacım var' diyor. Biz istiyoruz ki buralara gidecekler birinci dereceden ilahiyat mezunu olsun. Bu camilerde birinci dereceden imamlığı o yapsın. Hani atalarımızın dediği gibi yarım imam dinden, yarım doktor candan eder."

Erdoğan, konuşması sırasında bir vatandaşın meslek liselerinin durumuna ilişkin sorusu üzerine, "Meslek liseleriyle ilgili biz üzerimize düşeni yaptık" yanıtını verdi.
Başbakan Erdoğan, aynı vatandaşın, "Çözelim" demesi üzerine de "Sen çöz o zaman çözebiliyorsan" dedi ve şöyle devam etti:
"Bu konu için maalesef YÖK ne yaptı, Danıştay ne yaptı, bu konuyu reddetti. Bunu anlamak mümkün değil. Düz lise mezunu fark dersleri vererek meslek lisesini bitirme hakkına sahip de meslek lisesi mezunu düz liseden fark derslerini vererek mezun olma hakkına neden sahip değil, bunu anlamakta çok zorlanıyorum. Biz bu noktada diyoruz ki, ister meslek lisesi olsun, ister düz lise olsun ÖSYM imtihanına girerse hepsi birlikte girsin. ÖSYM imtihanını kazanan yoluna devam eder. Kazanamayan ise mesleğinde devam eder. Dünyanın gelişmiş ülkelerine bakıyorsunuz yüzde 70'i meslek lisesi, yüzde 30'u düz lise. Bizimkiler de ama inadına düz lise diyorlar. Bunlar ne yapıyorlar? İmam hatipten çekindikleri için diğer meslek liselerini de mahrum ediyorlar. Ama ne kadar imam hatipli var, yüzde 3. Ne kadar meslek liseli var, yüzde 27. İnsaf edin ya. Bunu niye bu kadar engelliyorsunuz? Ama bu noktada herhalde eninde sonunda bir gün aklı selim hakim olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber