Simavlı Öğretmenlerden örnek davranış

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2006 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, sigarasız kahvehane uygulaması ilk olarak öğretmenevi lokalinde başlatıldı.

Topluma örnek olmak amacıyla öğretmenevi lokalinin üç ayrı kısmını sigarasız bölüm olarak tahsis ettiklerini belirten Simav Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Neslişah Irmak, "Türkiye'de sigarasız kahvehane uygulamasını ilk biz başlattık" dedi.

2005 yılının Kasım ayında başlattıkları uygulamayla, lokalin üç ayrı bölümünde sigara içilmesini yasakladıklarını bildiren Irmak, "Uygulamayla, meslektaşlarımızı duman altı olmaktan kurtardığımız gibi topluma da örnek olduk. Kampanyaya gönülden destek veren meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Sigarasız kahvehane bölümü sigara içilen bölüme göre daha büyük rağbet görüyor" diye konuştu. Irmak, ayrıca sivil vatandaşlara da hizmet vermeye başladıklarını bildirdi.

İlçede sigarasız kahvehane kampanyasına büyük önem verdiklerini ve bunu yaygınlaştırmak istediklerini bildiren Belediye Başkanı Rıza Özdemir ise, "Müstakil bir kahvehane bulursak belediye olarak ödüllendirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca bazı belediye hizmetlerinden ücret almayacağımızı duyurduk. Bu konuda bizi memnun edecek müracaatlar alıyoruz. Zabıta Amirliği'ne bağlı ekiplerimiz bu kahvehaneleri belirlemeye çalışıyor. Bunun yanında belediye hizmet binasında sigara içilmesini de yasakladım. Sadece iki odayı zehir odası olarak tahsis ettim. Bu odaların dışında belediye hizmet binasında sigara içilmesi kesinlikle yasaktır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber