Savcılık: Dokular prosedüre uygun gönderildi

ESKİŞEHİR Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Haziran'da Gezi Parkı protestoları sırasında sivil giysili 5-6 kişinin saldırısına uğrayan ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'dan alınan doku parçalarının prosedüre uygun olarak plastik kavanozlara konularak Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı'na gönderildiğini açıkladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savcılık: Dokular prosedüre uygun gönderildi

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın resmi internet sitesinden yaptığı açıklamasında, bir gazetede "Ali'nin organları için sanayide kutu" başlığı ile haber yayınlandığı belirtilerek bunun yanlış olduğu kaydedildi. Başsavcılığın açıklaması şöyle:

"'Ali'nin organları için sanayide kutu' başlıklı yazı tamamen maksatlı, taraflı ve kamuoyunu yanlış yönlendirme amaçlıdır. 1- Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca 10 Temmuz 2013 tarihinde maktul Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgunda yapılan otopsi sonucunda cesetten beyin, akciğer, karaciğer ve böbrekten doku parçası ile kalbin bütünü histopatolojik incelemeye esas olmak üzere. 2- Keza cesetten beyin, akciğer, karaciğer, böbrekten doku ve iki tüp kan toksikolojik incelemeye esas olmak üzere parça alındığı. Yukarıdaki her iki maddede belirtilen doku örnekleri Morg İhtisas Dairesine Materyal Gönderme Prosedürüne uygun bir şekilde plastik kavanozlara konularak kapağı sızdırmayacak nitelikte formalın solüsyonu oranı 1/10 olacak şekilde yüzde 10'luk solisyon içerisinde, ayrıca kavanozların da dış etkilere karşı kırılma ve çarpmayı önleme amacıyla özel yaptırılmış ahşap kutu içerisinde, Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığına gönderildiği ve Cumhuriyet Başsavcılığımızca Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı ile yapılan telefon görüşmesinde doku ve organ parçalarının usulüne uygun ve bilimsel çalışmaya elverişli bir şekilde kendilerine ulaştığı bu doku ve organ parçalarını ilgili ihtisas dairelerine tevdi edilerek bilimsel çalışmaların devam etmekte olduğu, müteakiben raporunun hazırlanacağı bildirilmiştir.

Konu ile ilgili olarak haberin yayınlandığı gazeteye aynı sayfada aynı puntolarla yayınlanmak üzere düzeltme yazısı gönderilmiştir."

FATURADA 'GALVANİZ' YAZILI

Savcılığın açıklamasında 'Ali İsmail Korkmaz'ın doku örneklerinin uygun şekilde plastik kavanozlara konulduğu, kavanozların da dış etkilere karşı kırılma ve çarpmayı önleme amacıyla özel yaptırılmış ahşap kutu içerisinde Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığına gönderildiği' belirtildi.

Ancak kutuyu hazırlayan Eskişehir'deki Sever Kaporta- Boya'nın, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na kestiği 50 liralık faturada 'Galvaniz kutu' diye yazılması dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber